Ziđin Kuper održao „Dan otvorenih vrata“ u Majdanpeku

Na inicijativu kineske kompanije Serbia Zijin Copper i njihovog ogranka u Majdanpeku, a u saradnji sa borskom Filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje, u Majdanpeku je 8. novembra održan „Dan otvorenih vrata“, na kom je kineski poslodavac predstavio nezaposlenima poslovanje svoje kompanije i aktuelnu ponudu slobodnih poslova.

Predstavnici kompanije su tom prilikom tražiocima zaposlenja pružili detaljne informacije o trenutnoj ponudi 50 radnih mesta u oblasti rudarske, mašinske i elektro struke. Procenjuje se da je ovaj događaj posetilo preko 300 potencijalnih kandidata koji su imali priliku da na licu mesta obave preliminarni razgovor sa predstavnicima poslodavca, predaju im svoje radne biografije i odmah konkurišu za zaposlenje.

Događaju su prisustvovali i v.d. direktora borske Filijale NSZ Lidija Načić sa saradnicima i Darko Marjanović iz Odeljenja za razvoj odnosa sa poslodavcima u Direkciji NSZ.

– Došli smo da podržimo ovaj svojevrstan Sajam zapošljavanja, koji je poput sajmova kakve i mi organizujemo, osim što sada posao nudi samo jedan veliki poslodavac. Vidimo da je interesovanje veliko, što je veoma dobro i što će, nadamo se, rezultirati brzim zapošljavanjem novih kadrova – poručila je Načićeva.

Prema rečima predstavnika NSZ, „Dan otvorenih vrata“ Ziđin Kupera u potpunosti je ispunio kako očekivanja kompanije tako i očekivanja okupljenih tražilaca zaposlenja. Predstavnici Ziđina su izrazili veliko zadovoljstvo dobrim odazivom građana, zbog čega očekuju da će u narednom periodu uspeti da obezbede dovoljan broj odgovarajućih radnika. Takođe, ova velika kompanija planira, kako kažu, da i ubuduće nastavi dobru praksu da kroz zapošljavanje, obuke i podršku obrazovanju održava dugoročne i uzajamno korisne odnose u zajednicama gde posluje, objavljeno je na sajtu NZS.

Ostavite komentar