fbpx

Završena 22.Međunarodna filozofskan škola „Felix Roimuliana“

Panel diskusijom i izlaganjima istaknutih filozofa o savremenoj filozofiji društva i budućnost ljudske zajednice, u Zaječaru je  završena 22. Međunarodna filozofska škola „Felix Roimuliana“.

Filozofska škola u Zaječaru okupila je tridesetak filozofa iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije.Učesnici skupa su i ovogodišnju filozofsku školu ocenili kao veoma dobru, kvalitetnu i pre svega korisnu, a domaćinima se zahvalili na gostoprimstvu I dobroj organizaciji.

DirektorMeđunarodne filozofske škole “Feliks Romuliana”prof.dr Milenko Bodin istakao je na kraju da je ovogodišnja škola, kao I prethodne, odgovorila pre svega na izazove današnjeg vremena.

“To je na neki način već postal tradicija, da na savremene problem ljudske zajednice u Srbiji, regionu, a i šire, naša škola ne nudi zatvorene odgovore koje razumeju samo filozofi, nego ima pristup, razumljiv široj publici”. Naredne godine se navršava 30 godina od osnivanja Filozofske škole u Zaječaru, imajući u vidu, da škola postoji od 1993.godine.

 

Ostavite komentar