Zaječarski školski sport:Pet predstavnika na Državnom takmičenu u atletici

Novi sjajan rezultat zaječarskog školskog sporta ostvaren je na Međuokružnom takmičenju održanom u Кruševcu u sredu 17. maja. Naime, čak pet predstavnika osnovnih i srednjih škola iz Zaječara obezbedilo je plasman na Državno takmičenje.

 Lena Maletić, učenica 2. razreda zaječarske Ekonomsko-trgovinske škole osvojila je prvo mesto u trci na 400 metara i još jednom potvrdila visoke domete. Istovetan uspeh i prvo mesto u trci na 1000 metara osvojio je Veljko Vasiljević, učenik zaječarske Tehničke škole.

Da na uspehe valja računati i u budućnosti, pokazala je svestrana Nađa Trkulja, koja je na dominantan način osvojila 1. mesto na Međuokružnom takmičenju u mini atletici – disciplini skok u vis i takođe obezbedila plasman na Državno prvenstvo.Pored Lene i Veljka i Nađe, Zaječar će na Prvenstvu Srbije u Ćupriji u sredu 24. maja, predstavljati i Mina Mihajlović iz OŠ „Desanka Maksimović“, koja je takmičenje u skoku u vis završila na 2. mestu i Mia Stanković iz OŠ „Đura Jakšić“ u trci na 300 metara. Na završnom takmičenju školskog sporta u Ćupriji predvodiće ih njihovi profesori fizičkog vaspitanja,  Emina Varat Ilić, Dragan Petković, Dejan Žikić i Saša Janković.

Vredi istaći i ostale rezultate zaječarskih atletičara u Кruševcu.

Muška ekipa OŠ „Desanka Maksimović“ u sastavu: Кosta Tošić, Jakov Živković, Pavle Stojanović – 5/1, Andrej Stavrov, 5/2, Ognjen Ivković, 6/2, Lazar Tomić, 6/1, osvojila je 3. mesto ekipno, dok je ženskoj ekipi OŠ „Đura Jakšić“ malo falilo da se u kompletnom sastavu plasira na Državno takmičenje. Naime, Zaječarke su nadmetanje u Кruševcu završile poravnate na vrhu sa ekipom Niša, a dalje su prošle Nišlijke, jer su imale jednu pobedu više na svom kontu, iako su oba tima imala po 14 bodova.

Muška ekipa Tehničke škole Zaječar i ženska ekipa zaječarske Medicinske škole osvojile su 3. mesto na Međuokružnom takmičenju u Кruševcu u konkurenciji najboljih škola sa teritorije Rasinskog, Niškog i Topličkog okruga.

Zaječarski savez za školski sport želi puno sreće i učenicama Medicinske škole Zaječar, koje su predvođene profesorkom Jelenom Milosavljević osvojile 1. mesto na Međuokružnom takmičenju u Nišu i učestvovaće na Državnom školskom prvenstvu u rukometu na Srebrnom jezeru 18. i 19. maja.

Državno takmičenje atletika (Ćuprija 24. maj):

MINI ATLETIКA (OŠ)

Skok u vis: Nađa Trkulja (OS “Đura Jakšić“)

OŠ –

300m: Mia Stanković (OŠ “Đura Jakšić“)

Skok u vis: Mina Mihajlović (OŠ “Desanka Maksimović“)

SŠ –

1000m: Veljko Vasiljević (Tehnička škola)

400m: Lena Maletić (Ekonomska škola), objavio je Glas sporta.

Ostavite komentar