Zaječar:Okružno takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u odbojci

Dupli trijumf Gimnazije i plasman muške ekipe OŠ „Đura Jakšić“ na Međuokružno nadmetanje, učinak je zaječarskih timova na Okružnom takmičenju učenika i učenica osnovnih i srednjih škola u odbojci održanom  u sredu 9. marta u Zaječaru.

Velika borba viđena je u finalu srednjoškolskog takmičenja, gde su učenici zaječarske Gimnazije predvođeni profesorom Milanom Dimitrijevićem nadigrali ekipu Gimnazije iz Кnjaževca u tri seta, rezultatom 2:1. Plasman na Međuokružno takmičenje obezbedili su i đaci OŠ „Đura Jakšić“, koji su u finalu sa 2:0 savladali OŠ „Vuk Кaradžić“ iz Кnjaževca. Na taj način i ekipa profesora Dragana Petkovića uspela je da obezbedi još jedan plasman svojoj školi na Međuokružno takmičenje.

Organizator je bio Zaječarski savez za školski sport, a utakmice su odigrane u sali OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, koja je ponovo bila sjajan domaćin, ali nažalost njihova ženska ekipa nije uspela da se pridruži osvajačima prvih mesta.

Odbojkašice OŠ „LJ.R. Nada“ poražene su u polufinalu Okružnog takmičenja od vršnjakinja iz Кnjaževca, ekipe OŠ „Dimitrije Todorović Кaplar“ rezultatom 1:2 u setovima. Кnjaževčanke su potom slavile i u finalu protiv OŠ „Mitropolit Mihailo“ iz Sokobanje sa 2:0 i obezbedile učešće na Međuokružnom takmičenju, objavio je Glas sporta.

Ostavite komentar