Zaječarac Saša Cvetković šampion sveta u pauerliftingu

Saša Cvetković, fenomenalni zaječarski sportista i nosilac zvanja vrhunskog sportiste Sportskog saveza Srbije, osvojio je titulu planetarnog prvaka i okitio se zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu u powerliftingu. Zaječarac je na Master takmičenju održanom u Ulanbatoru, glavnom gradu Mongolije u kategoriji M2 120+ osvojio zlatno odličje u čučnju sa podignutih 290.kg, bronzanu medalju u benč presu sa podignutih 155.kg, zlatnu medalju u mrtvom dizanju sa podignutig 300.kg i sa zbirom u totalu 745.kg osvojio zlatnu medalju i titulu svetskog prvaka u kategoriji M2 120+ kilograma, ispred Amerikanca Devenporta i domaćeg takmičara Lagvadorja.

 

„Ostvario sam cilj da se srpska himna čuje na Svetskom prvenstvu u dalekoj Mongoliji. Čučanj 270-285-290, benč pres 147,5-155-(160 neuspešno), mrtvo dizanje 277,5-290-300. Osvajanjem svetske titule zaokružio sam sportsku karijeru uz titule prvaka Evrope i ostvarenih nacionalnih i evropskih rekorda u svojoj kategoriji i vicešampionske titule na prethodnom svetskom šampionatu u Švedskoj. Ovim takmičenjem pokazao sam zrelost, potvrdio iskustvo u pauerliftingu i shvatio da ima mesta napretku u rezultatima“, poručio je Saša Cvetković.

„Pauerlifting savez Srbije je postao prepoznatljiv na svetskim master takmičenjima po Savi, Milanu, Vladi, mojoj malenkosti i ostavljamo u amanet generacijama koje dolaze da nastave naš put“, zaključio je Saša Cveković javljanje iz zemlje Džingisa Кana, objavio je Glas sporta.

 

 

Ostavite komentar