Zaječar: Dve medalje za školarce na Državnom takmičenju u atletici

Lena Maletić, učenica drugog razreda Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru osvojila je 1. mesto u trci na 400 metara na Državnom takmičenju u atletici održanom u Ćupriji i na taj način donela svojoj školi, gradu i zaječarskom školskom sportu zlatnu medalju. Neverovatan rezultat i uspon iz godine u godinu pokazuje Lena, koja je nakon bronze osvojene 2021. na 300 metara, srebra minule godine na deonici od 400 metara, uspela da osvoji zlato i donese novo odličje u trofejnu porodicu Maletić.

Veljko Vasiljević, učenik zaječarske Tehničke škole osvojio je srebrnu medalju, pošto je trku na 1000 metara završio na 2. mestu. Sjajan rezultat Vasiljevića, koji iz godine u godinu podiže standarde i nema sumnje postaje ozbiljan atletski biser iz Zaječara.

Nađa Trkulja, učenica Osnovne škole „Đura Jakšić“ nije uspela da se okiti odličjem, pošto je finale Državnog takmičenja u skoku u vis završila na 4. mestu. Odličan rezultat najmlađeg predstavnika Zaječara na završnom školskom takmičenju i pored toga što joj je za dlaku izmakla medalja. Zaječaru je zaista malo falilo da se okiti još jednim odličje, pošto je i Mia Stanković, još jedna uzdanica OŠ „Đura Jakšić“ disciplinu od 300 metara završila na 4. mestu u jednoj odličnoj trci. Odličan nastup imala je i Mina Mihajlović, učenica Osnovne škole „Desanka Maksimović“ koja je disciplinu skok u vis završila plasmanom u osam najboljih u Srbiji.

Čestitke zaslužuju i profesori fizičkog vaspitanja Dejan Žikić iz Ekonomsko-trgovinske škole, Saša Nikolić iz Tehničke škole, Dragan Petković, profesor OŠ „Đura Jakšić“ i Emina Varat Ilić, profesorka OŠ „Desanka Maksimović“, objavio je Glas sporta.

 

 

Ostavite komentar