Za Dan opštine Kladovo dodeljene tradicionalne nagrade

Povodom Dana opštine Kladovo, 26. aprila,  u vili „Ruža“ održana je svečana akademija, uz intoniranje himne „Bože pravde“, u izvođenju učenika Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“. Brojnim gostima obratili su se Radovan Arežina, predsednik Skupštine opštine Kladovo, Saša Nikolić, predsednik opštine i Maja Gojković, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture.

Svečanost je otvorio Radovan Arežina, predsednik SO Kladovo, koji je rekao da „današnji dan predstavlja Dan kulture, a našoj opštini daje šansu i pruža perspektivu da upotpuni turističku ponudu i stavi Kladovo u sam vrh turističke mape naše zemlje“.

Prisutne goste pozdravio je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, koji je u svoje lično ime i u ime lokalne samouprave čestitao Dan opštine i istakao da je „veliko zadovoljstvo, na ovaj poseban dan za sve Kladovljane, da budu u društvu sugrađana, koji su svojim delima obeležili godinu za nama, ali i pokazali svima da je za ljudskost, hrabrost, za ljubav dovoljno biti samo čovek“.

-Počastvovan sam i privilegovan da rukovodim opštinom Kladovo, u kojoj svakoga dana svi mi, zajedno stvaramo društvo u kojem su ovakva dela i ljudi, uobičajena i sasvim normalna pojava, a ne izuzeci. Tako gradimo generacije koje će se za naš grad i opštinu uvek boriti i nastaviti putem razvoja. Taj put kreiran je prema potrebama naših stanovnika, a zadovoljstvo sugrađana obezbeđenjem boljih uslova života gradi i bolju sredinu u kojoj zajedno možemo još više i bolje. Stabilna i jaka država stoji uz nas, podrška koju imamo od Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, daje nam volju i podstrek da su nam prioriteti opravdani i u interesu svih naših sugrađana. Danas je Kladovo lepše i bolje mesto za život. Svaki metar obnovljenog puta, izgrađene komunalne infrastrukture, obnovljeni javni objekti, škola, vrtića, kulturnog nasleđa samo su deo velikog posla na jačanju lokalnog ponosa naših stanovnika. Sposobnost da shvatimo i pokrenemo sve što Kladovo može učiniti lepšim i boljim, naš je ulog za vreme pred nama. Uz iskrenu zahvalnost svim našim sugrađanima, dobitnicima priznanja, obećavam da ćemo kao lokalna samouprava ostati čvrsto opredeljeni i snažno posvećeni razvoju i napretku našeg Kladova, čineći ga svakim danom boljim i lepštim mestom za život, jer to naši sugrađani zaslužuju, istakao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Tradicionalno, ovom prilikom dodeljena su priznanja i nagrade onima koji su svojim radom, humanošću, zalaganjem i istrajnošću obeležili prošlu godinu ili ostavili dubok trag koji će i buduća pokolenja opštine Kladovo pamtiti po velikim delima.

Povelja počasnog građanina dodeljena je Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike Srbije, za izuzetan doprinos i jačanje ugleda i sveukupnog razvoja opštine Kladovo. U ime predsednika RS, povelju je primila Maja Gojković, potpredsednica Vlade RS i ministarka kulture, i istakla da joj je „izuzetno zadovoljstvo da u ime predsednika primi vredno priznanje, jer Srbija ume da prepozna i ceni sve ono što je on uradio. Zahvaljujući neiscrpnoj energiji Aleksandra Vučića Srbija je postala omiljena zemlja“.

-Vidljivi dokazi o kojima je govorio Saša Nikolić, ali i prirodne lepote, bogata istorijska i kulturna ponuda su važne jer možemo poboljšati život građana u opštini. Ravnopravna zastupljenost kulturnih sadržaja dokaz je da ne postoje male i velike sredine. Tvrđava Fetislam će dati podsticaj kulturi i turizmu Kladova i Srbije, istakla je Maja Gojković, ministarka kulture i potpredsednica Vlade RS.

Povelja zahvalnosti pripala je GIZ-u, nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju, za izuzetan doprinos i saradnju na razvoju partnerskih odnosa sa opštinom Kladovo na realizaciji projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“. Dobitnik Povelje zahvalnosti je i Tue Tortzen, predsednik Danskog sindikata grada Hilerod, za plodotvornu saradnju i izuzetan doprinos u afirmaciji opštine Kladovo i pruženu pomoć opštini i građanima opštine Kladovo. Udruženje „Nada“ iz Kladova nosilac je Povelje zahvalnosti za radne rezultate kolektiva, odnosno, za humanitarne aktivnosti, iskazanu solidarnost, kreativno učenje i rad sa decom, a Dušan Lazović i Miroslav Pavlović, Povelju zahvalnosti dobili su za izuzetan doprinos i ispoljenu solidarnost.

Godišnja nagrada za humanitarne aktivnosti i ispoljenu solidarnost građana, dodeljena je Stefanu Čokanjeloviću, radniku Zdravstvenog centra Kladovo. Godišnja nagrada za radno angažovanje uručena je Marku Gruičiću, profesoru francuskog jezika i književnosti, za postignute rezultate u prosveti. Branku Bekereviću uručena je godišnja nagrada za postignute rezultate u sportu, u oblasti planinarstva, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

 

 

Ostavite komentar