fbpx

Veličanstveni multimedijalni spektakl na Feliks Romulijani – Džon Malkovič i “Paklena komedija”

Carska palata na listi svetske kulturne baštine „Feliks Romulijana“ kod Zaječara ugostila je sinoć multmedijalnu predstavu „Paklena komedija – ispovesti serijskog ubice“, u izvođenju Džona Malkoviča, orkestra Bečke akademije I Vroclavskog baroknog orkestra, sa dirigentom Martinom Haselbekom I sopranima Čen Reiz i Suzan Langbain. Reditelj je Mihael Šturminger.

Predstava sa kojom je jedan od najslavnijih holivudskih glumaca današnjice, od premijere 2008. godine do sada, obišao pola planete, fascinirila je više hiljada posetilaca, koji su došli iz svih krajeva Srbije, kao I iz susednih zemalja, Bugarske I Rumunije. Izvođenju spektakla prisustvovali su: šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji, Nikolo Bertolini, predstavnici ambasada SAD-a, Brazila, Slovačke, Japana I Severne Makedonije, srpska ministarka trgovine,turizma I telekomunikacija, Tatjana Matić,  kao I čelnici 14 lokalnih samouprava u Srbiji.

„Paklena komedija – ispovest I serijskog ubice“ je dramsko-muzički pozorišni spektakl zasnovan na istinitoj priči o serijskom ubici kojeg je društvo slavilo, iako je činio neverovatno okrutne stvari. Nikada nije odgovarao za svoje zločine. Ova priča postavlja pitanja o pravosudnom sistemu, rehabilitaciji I konceptu iskupljenja. U predstavi su izvodene arije iz dela Mocarta, Baha, Hajdna, Bokerinija, Betovena, Gluka I Vebera, kojima je zajednička tema patnja žena.

 

Ostavite komentar