Večeras počinje smotra vrhunskih pozorišnih predstava za decu!

13.Festival pozorišta za decu „ZajeČAR“ , biće održan od 19. do 23. aprila. Publika će videti najbolje predstave za decu iz ovogodišnje produkcije profesionalnih pozorišta Srbije.Prvog dana festival, u sredu 19. aprila biće odigrana predstava Narodnog pozorišta Leskovac  “Razmaženi princ”.U četvrtak 20. aprila na programu je predstava Prvog prigradskog pozorišta Lazarevac   “Srebrni car”Trećeg festivalskog dana 21. aprila, publika će imati priliku da pogleda predstavu Pozorišta lutaka Niš “Nedostajanje”.U subotu 22. aprila biće odigrana predstava pozorišta “Bora Stanković” Vranje “Pinokio”.

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju 23. aprila predviđen je dupli program.

U 12.00h videćemo predstavu Udruženja Beo Tim Beograd  “Veliki svet male Zoe” dok će u večernjem terminu, u čast nagrađenih, biti izvedena premijera opere za decu ,,Crvenkapa“, zajednički projekat Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i Doma kulture „Stevan Mokranjac“ iz Negotina.

Sve večernje predstave počinju u 19 sati.Cena kompleta karata za svih šest predstava je 1000 dinara i mogu se rezervisati na biletarnici Pozorišta.U pratećem programu Festivala, u petak 21. aprila u 13.00h, u Pozorišnom muzeju predviđen je susret sa piscem Milošem Petkovićem iz Niša. Ulaz za ovaj program je besplatan.Takođe, tokom trajanja Festivala u foajeu Pozorišta biće organizovana prodajna izložba knjiga za decu, u saradnji sa zaječarskom knjižarom “Kaligraf”.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar