fbpx

Uručene nagrade i priznanja za doprinos u razvoju kompanija „Ziđin Koper“ i „Ziđin Majning”

Obeležavanje Dana rudara, bila je prilika da se pojedincima uruče priznanja za doprinos u razvoju kompanija „Ziđin Koper“ i „Ziđin Majning“. Nagradu „Inženjer Šistek“ dobilo je devet najboljih radnika, Ivan Najdenov, Darko Milićević, Slaviša Lalić, Goran Novaković, Rodoljub Rajković i Snežana Jovanović, kao i za trojicu zaposlenih u kompaniji „Serbia Zijin Mining” – Nebojša Stanišić, Nikola Rankić, Bojan Novaković.U hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru najpre se prisutnima obratio predstavnik kompanije „Zijin“ Zhang Jiguang.

Nadamo se da će veliki broj zaposlenih slediti nagrađene kao primer, da će raditi vredno i postojano, da će stalno poboljšavati sveukupno stanje na polju bezbednosti i zaštite životne sredine, kao i ekološki poredak Kompanije, da će raditi na poboljšanju različitih pokazatelja proizvodnje i poslovanja, kako bismo zajedno dali veći doprinos privrednom i društvenom razvoju u Boru, u Majdanpeku i Srbiji“ rekao je Jiguang.„Borski rudnik ima jednovekovnu rudarsku istoriju, koja igra ključnu ulogu u ekonomiji grada Bora, pa čak i čitavog istočnog regiona Srbije. Ovom prilikom bih želeo da izrazim posebnu zahvalnost prema svim zaposlenima u kompaniji na trudu, kao i precima koji su se bavili rudarstvom. Vi ste najveće bogatstvo i slava kompanije“, kaže Jian Ximing, direktor „Zijin Koper”.

Kompanija „Zijin Majning“ se pridržava ideje razvijanja rudarske industrije i dobrobiti društva, insistira na konceptu zajedničkog razvoja kompanije, zaposlenih i društva i ideje zelenog ekološkog razvoja. Postala je vodeća rudarska kompanija u Evropi u smislu niske emisije ugljenika, očuvanju ekologije, društvenoj odgovornosti, očuvanju zdravlja i jedinstvenom razvoju prirode, privrede i društva (jednom rečju – održivi razvoj) u isto vreme ostvaruje svoju društvenu odgovornost, pridajući veliki značaj očuvanju vrednosti i prava radnika. Trenutno, sa blizu 1.000 radnika iz Bora i okolnih mesta zaposlenih“, poručio je Jang Minghui, zamenik generalnog direktora „Zijin Majning“.

Zadovoljstvo mi je što sam danas opet ovde ispred Ministarstva privrede sa vama i što imam priliku da iz godine u godinu sa vama delim i izazove i uspehe. Ono što je sigurno, jeste da je iz godinu u godinu manje izazova, a više uspeha i to doživljavam kao rezultat zajedničkog projekta strateškog partnerstva između Republike Srbije, Rudarsko-topioničarskog basena „RTB Bor“ i „Zijin Majning grupe“, koje je zvanično počelo još 2018. godine“, kazao je Dragan Ugrčić, pomoćnik ministarke privrede.

Rudarski posao jedan je od najtežih, koji zavređuje posebno poštovanje i zahvalnost svih nas, jer se u njemu spajaju lična hrabrost, posvećenost profesiji i solidarnost. Ponosni smo što danas u Boru imamo jednu uspešnu kompaniju, koja brine o svojim zaposlenima, koja investira i povećava proizvodnju i koja radi na tome da rudarstvo u Srbiji podigne na viši nivo“, istakla je Natalija Luković, pomoćnica ministarke Rudarstva i energetike.

Uveravam vas da smo mi u ‘Elektromreži Srbije’ i ja lično duboko svesni koliki je značaj kompanije „Zijin“ za ekonomiju i privredu Republike Srbije. Zato ćemo, kao i do sada, biti vaš pouzdan i posvećen partner u ispunjenju svih zajedničkih zadataka i ciljeva“, rekla je Jelena Matejić, direktorka „Elektromreže Srbije“.

U protekloj rudarskoj godini imao sam priliku da se ispred Saveta Borskog upravnog okruga kojeg čine predsednici lokalnih samouprava grada Bora i opština Majdanpeka, Negotina i Kladova, uručim priznanje kompaniji „Zijin Koper“ za unapređenje privrednog i ekonomskog razvoja Borskog okruga, kao i Republike Srbije“, kazao je Vladimir Stanković, načelnik Borskog upravnog okruga.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić podsetio je da su rudari ti koji su ostavili svoj znoj, hrabrost i požrtvovanje da bi Bor danas bio jedan od najrazvijenijih gradova u Srbiji.

Ovaj praznik pre svega treba da posvetimo rudarima, jer su oni ti koji ulažu napor, kako bi Bor bio jedan od ekonomsko najrazvijenijih gradova. To nam je zadatak i obaveza da se i narednih godina bavimo rudarenjem kao jednom kompleksnom privrednom granom, a na prvom mestu da budu ljudi koji žive na teritoriji lokalne samouprave gde se rudari, zatim sami rudari. Onda ćemo svi zajedno stvoriti bolje uslove za rudarenje u Boru“, dodao je Milikić, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar