Učenici Šumarske škole iz Kraljeva u poseti Boru

Učenici Šumarske škole iz Kraljeva posetili su Istočnu Srbiju. Na mapi turističkih destinacija, učenika ove škole, uvrstio se i ovaj deo Srbije koji po mnogo čemu predstavlja netaknuti biser prirode.

Srednjoškolci su posetili Zološki vrt u Boru, Lazarevu pećinu i kanjon Zlotske reke. Kako i sami kažu otići će kući prepuni inpresija i utisaka jer su očarani netaknutom prirodom ovog dela Srbije.

Šumarska škola iz Kraljeva je jedinstvena po mnogo čemu, a bavi se obrazovanjem kadrova iz oblasti lovstva i šumarstva punih 118 godina. Školu pohađaju, kako učenici iz ostalih delova Srbije, tako i učenici iz Bora, Slatine i Zlota.

Čast mi je i zadovoljstvo da posetim ovaj kraj. Odavno nisam bio ovde i malo je reći da sam inpresioniran. Pored samog Zlota i Lazareve pećine, posetio sam Brestovačku banju i Borsko jezero. Sve su to netaknuti biseri prirode“, istakao je Zoran Niklić, direktor Šumarske škole iz Kraljeva.

Srednjoškolci će ostati još nekoliko dana u ovom delu Srbije. U planu im je da posete Vratnu, Manastir Bukovo i ostatak Negotinske krajine koja je takođe bogata prirodnim lepotama.Ovo je samo izvidnica, napominje direktor škole Nikolić, i dodaje da će zasigurno Istočnu Srbiju uvrstiti u turističku destinaciju ove škole, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar