U Zaječaru održana promocija novih knjiga dr Radovana Kalabića

U Pozorišnom muzeju u Zaječaru sinoć je organizovana promocija novih knjiga dr Radovana Kalabića: „Uz pismo Krleži od Marka S. Markovića“, šesto izdanje „Grofovskih vremena“ i šesto izdanje dela „Pod prekornim pogledom istorije“. Pored autora, o njegovom stvaralaštvu govorio je i Vlasta Mladenović, pesnik i urednik časopisa „Razvitak“.

Pored pomenutih, Kalabić je objavio i sledeće knjige: Preko zida, Knjiga o Kalabiću, Ravnogorska istorija, Srpska emigracija, Posle brodoloma, Ravnogorski venac, Pesak i brašno, kamen i krst, Draža i Tito kao antipodi, Milovan Milovanović Balačko i Ravnogorski venac Srbje.Dr Radovan Kalabić je rođen u Bijeljini 1960. godine. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu na grupi za jugoslovensku i opštu književnost.U toku postdiplimskih studija, kao jedan od najboljih studenata generacije, bio je stipendista Andrićevog fonda.Magistrirao je na istom fakultetu 1987, odsek nauke o književnosti. Diplomu počasnog doktora nauka primio je 2020. godine, od Slobomir P univerziteta u Bijeljini.

Obavljao je dužnost direktora i glavnog i odgovornog urednika časopisa „Vidici“ i časopisa „Novinarstvo“ Jugoslovenskog instituta za novinarstvo. Bio je direktor i glavni urednik Radio Indeksa i Beogradskih novina.

 

 

Ostavite komentar