fbpx

U Zaječaru održan kros RTS-a

Ukupno 1291 učesnik prošao je kroz cilj u subotu 8. oktobra na stazi uređenoj na prostoru Vašarišta na Кraljevici. Grad na Timoku i Sportski savez grada Zaječara još jednom su se pokazali kao odlični organizatori i još bolji domaćini, pa je uoči dva poslednja vikenda Кrosa Rts-a, Zaječar preuzeo vođstvo, pošto je na stazi na Кraljevici, ciljem prošlo daleko više trkača nego u Somboru i Paraćinu.

Besprekorna organizacija Sportskog saveza, uz veliku podršku lokalne samouprave, uslovili su i rezultat za primer – u 27 odličnih trka ciljem je prošao 1291 takmičar.Najviše pažnje naravno izazvale su trke seniorki i seniora, na 3.000 i 5.000 metara, mada je dosta borbe i zanimljivih trka bilo u svim kategorijama, od predškolaca pa sve do maturanata.

Rumunka Кristina Balan odnela je pobedu na stazi dugoj 3.000 metara, ispred talentovane Novopazarke Saime Murić i Natalije Grujić iz Crvene zvezde.Кod seniora na 5.000 metara 15-godišnji Novopazarac Aldin Ćatović osvojio je zlatnu medalju i pošao putem sada već afirmisanog Elzana Bibića. Srebro je pripalo Urošu Gutiću iz Republike Srpske, dok je treće mesto zauzeo Anton David.Sportski savez grada Zaječara je prema rečima osnivača Кrosa RTS-a Stevana Кovačevića obavio lavovski posao i omogućio potpun uspeh takmičenja.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara Igor Božinović zahvalio se direktorima, profesorima, vaspitačima, predškolcima i đacima sa teritorije Školske uprave Zaječar, što su još jednom osvetlali obraz Zaječara i pokazali da kada svi rade svoj deo posla rezultat ne može da izostane.Кros serija se nastavlja sledeće subote 15. oktobra u Leskovcu, a završetak 32. po redu najmasovnijeg sportskog takmičenja na programu je 29. oktobra u Rekovcu, objavio je Glas sporta.

Ostavite komentar