U Zaječaru će od 17. do 24. oktobra biti održan 32. Festival „Dani Zorana Radmilovića“

U Zaječaru će od 17. do 24. oktobra biti održan 32. Festival „Dani Zorana Radmilovića“ na kome će biti prikazane najbolje predstave iz ovogodišnje produkcije, ne samo iz Srbije, već i iz Crne Gore i Republike Srpske.

U utorak, 17. oktobra, u sali pozorišta, u okviru predfestivalskog programa, od 19 sati biće priređeno književno veče akademika Dušana Kovačevića posvećeno pedesetogodišnjici predstave „Radovan III“,

U sredu, 18. oktobra, u 18 sati, ispred spomenika Zoranu Radmiloviću biće priređen „Pesnički pozdrav Zoranu Radmiloviću“, dok će u 20 sati, u sali pozorišta, nakon svečanog otvaranja Festivala, biti izvedena predstava Beogradskog dramskog pozorišta „(Pra) faust“. U četvrtak, 19. oktobra, na  repertoaru je  predstava Narodnog pozorišta iz Beogradu „Očevi i oci“, dok će u petak, 20. oktobra, biti izvedena predstava  Jugoslovenskog dramskog pozorišta, „Razvojni put Bore šnajdera“

U subotu, 21. oktobra, na programu je pozorišni komad „Dekameron“, u izvođenju glumaca  Gradskog pozorišta Podgorica, Kulturnog centra Bar – Festval Barski ljetopis Bar i Narodnog pozorišta Niš.

U nedelju, 22. oktobra biće izvedena predstava „Gospođica“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke, dok će u ponedeljak, 23. oktobra, publika moći da pogleda predstavu „Čista kuća“, u izvođenju glumaca „Ateljea 212“ iz Beograda.

Festival će, u utorak, 24. oktobra, u čast nagrađenih, zatvoriti predstava zaječarskog pozorišta „Čehovljeva soba, sezona prva“.

Sve predstave su  na programu od 20 sati.

Cena kompleta ulaznica je 6000 dinara, a plaćanje je moguće na tri rate putem administrativne zabrane i čekovima građana.

U okviru festivala biće priređen i bogat, besplatan prateći program , kako u zaječarskom teatru, tako i u Pozorišnom muzeju. Pored ostalog biće emitovana epizoda TV serijala “Metamorfoze” posvećena glumici Svetlani Bojković, predstavljene monografije o Milanu Lanetu Gutoviću i Renati Ulmanski I priređene brojne promocije drugih književnih izdanja, a biće otvorene i izložbe slika i plakata.

 

Ostavite komentar