U Negotinu održana sednica Skupštine

 U velikoj sali SO Negotin, održana je21. sednica lokalnog parlamenta. Sednici je predsedavao mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin, a pored 39 odbornika, prisustvovali su i Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i članovi Opštinskog veća. Sednica je započela minutom ćutanja i odavanjem počasti nedavno preminulom Mijailu Miki Markoviću, nekadašnjem predsedniku Opštine Negotin.

Odbornici su, većinom glasova, usvojili deset odluka i rešenja, od kojih se prva odnosila na dodelu jednokratne pomoći učenicima srednjih škola na teritoriji opštine Negotin, koji su državljani Republike Srbije, a na osnovu Zaključka o isplati jednokratne novčane pomoći u visini od 10.000 dinara Vlade Republike Srbije. Sredstva za isplatu jednokratne novčane pomoći obezbeđena su u budžetu Republike Srbije.

Na sednici su  usvojene i odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2024. godinu, i usklađivanju Osnivačkog akta Turističke organizacije opštine Negotin. Odbornici su usvojili Rešenje o usvajanju Izveštaja o izvršenju budžetu Opštine Negotin, za period januar-septembar 2023. godine. U prvih devet meseci ove godine, ostvareni su prihodi i primanja u ukupnom iznosu od 997.019.000 dinara-58,87% u odnosu na predviđene prihode i primanja. Budžetski ukupni rashodi i izdaci, za period januar-septembar 2023. godine, iznose 857.512.000 dinara–50,63% planom utvrđenih ukupnih sredstava. Danas su usvojena i rešenja o izmeni rešenja o imenovanju školskih odbora u OŠ „Branko Radičević“, OŠ „Stevan Mokranjac“ u Кobišnici i OŠ „Branislav Nušić“ u Urovici, izmeni i dopuni rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin i ukidanju dela nekategorisanog puta na kp. br. 5428/4 u КO Negotin i uređivanju imovinsko-pravnih odnosa, u svrhu izgradnje opštinske saobraćajnice, objavljeno je na sajtu opstine Nagotin.

Ostavite komentar