U Negotinu odigrana monodrama zaječarskog teatra “Čučuk Stana-Srpkinja I Grkinja”

Na letnjoj pozornici„Muzeja Hajduk Veljka” u Negotinu sinoć je odigrana monodrama zaječarskog teatra “Čučuk Stana-Srpkinja I Grkinja”, autora I reditelja Željka Hubača, u izvođenju Nataše Petrović. Prema rečima Ivice Trajkovića, direktora Muzeja Krajine u Negotinu,zahvaljujući saradnji sa Narodnim pozorištem Timočke Krajine„Zoran Radmilović“ iz Zaječara, tokom manifestacije„Negotinsko leto“, negotinska publikabila je u prilici da pogleda predstavu „Čučuk Stana – Srpkinja I Grkinja“.

„O značaju gostovanja ove predstave najviše govori  interesovanje publike, koja je došla na predstavu u velikom broju I sa pažnjom pratila monodramu.Iz ugla Muzeja Krajine, kao ustanove koja se stara o nasleđu vezanom za Hajduk Veljka, realizovani program je od velikog značaja. Čučuk Stana je I sama bila veliki junak, a ipak je u kolektivnom sećanju zapostavljena u odnosu na krajinskog vojvodu. Pozorišnom predstavom u tumačenju maestralne Nataše Petrović,  ta nepravda se donekle ispravlja.

Aplauz na kraju ove sjajne monodrama zaječarskog pozorišta, bio je I specifičan odnos prema fascinantnoj ličnosti Čučuk Stane, čiji se grob ne zna, iako je sahranjena u Atini, kao I pohvala gostujućem pozorištu što je ovu monodrama postavilo na svoj repertoar“, rekao je Trajković.

 

Ostavite komentar