U Majdanpeku završena onlajn obuka za vođenje poslovnih knjiga

Predstavnici borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje 11. maja su, u prostorijama Opštine Majdanpek, uručili sertifikate nezaposlenima iz tog grada, koji su uspešno završili onlajn obuku za vođenje poslovnih knjiga.

Filijala Bor NSZ je ovu onlajn obuku realizovala kroz četiri ciklusa, počevši od decembra prošle godine, od kada ju je pohađalo ukupno 39 nezaposlenih. Jedan od tih ciklusa sproveden je i u Majdampeku, gde je bilo i najveće interesovanje nezaposlenih za ovaj vid profesionalnog usavršavanja. Tako se 15 Majdanpečana uključilo u ovaj program, pohađalo i uspešno završilio obuku za knjigovodstvo.

Prilikom obraćanja okupljenima na dodeli sertifikata, v.d. direktora Filijale Bor NSZ Lidija Načić je istakla da za ovaj vid usavršavanja vlada veliko interesovanje među nezaposlenima.

– Posebno me raduje što je u ovoj grupi čak 12 žena, koje su iskoristile priliku da uz našu pomoć steknu nova znanja i veštine i time povećaju verovatnoću da nađu zaposlenje – poručila je Načićeva i navela da više od dve trećine nezaposlenih na području borskog okruga čine upravo žene.

Jedna od polaznica obuke za knjigovodstvo, Iva Stanivuković, kaže da je obuka bila dobro organizovana i da je puno naučila tokom nje.

– Odlično je bilo to što smo imali mogućnost da sami usklađujemo tempo rada na obuci sa svojim drugim obavezama, a i novčana pomoć koju smo tokom obuke dobili zaista nam je značila – dodala je Stanivukovićeva.

Nakon podele sertifikata, nezaposleni su izrazili nadu da će Nacionalna služba za zapošljavanje organizovati još sličnih obuka, a priliku su iskoristili i da se detaljnije informišu o drugim aktuelnim programima NSZ uz pomoć kojih bi znanje stečeno na obuci što pre mogli da primene u praksi, objavljeno je na sajtu NSZ.

 

Ostavite komentar