U Lenovcu održani „Hajdul Veljkovi dani“

U Lenovcu, rodnom mestu Hajduk Veljka Petrovića, su održani jubilarni 50. „Hajduk Veljkovi dani“.Program je započeo svečanim polaganjem venca na spomenik Hajduk Veljku u Zaječaru ,potom je u Hramu Svetog Nikolaja u Lenovcu služena Arhijerska liturgija, a zatim položen venac na spomen-ploču Hajduk Veljku.

Tokom dana održana  su sportska nadmetanja u hajdučkom višeboju I nadvlačenju konopca. Titulu  “Hajdučkog harambaše” osvojio je Predrag Stojilković iz ekipe “Nezavisni sindikat”Policije Zaječar, titula Hajdučkog štitonoše pripala je Željku Popoviću iz PU Zaječar, a za Hajdučkog bećara proglašen je Jakov Vasiljević iz Šljivara.Najbolja u nadvlačenju konopca bila je ekipa “Nezavisnog sindikata” Policije Zaječar.

Nakon defilea učesnika, organizovan je bogat kulturno-umetnički program u komesu učestvovali KUD-ovi iz: Vražogrnca, Rgotine,Zvezdana, Gamzigrada I Dubočana, a održano je I takmičenje za „Izbor Hajdučke lepotice“.

Za “Hajdučku lepoticu”izabrana je Teodora Simonović iz Gamzigrada, koja je u Velikoj Jasikovi ponela laskavu titulu “Najlepša Vlajna Balkana”, prva pratilja je Nevena Đorđević iz Gamzigrada, a druga pratilja je Emilija Veljković iz Policijske uprave Zaječar.Nagrade su uručili Predstavnik kabineta ministra unutrašnjih poslova Nemanja Jančić I gradska većnica Ivana Ćebić.

 

 

 

Ostavite komentar