U Kladovu održana sednica Opštinskog veća

Na devetoj sednici Opštinskog veća, kojom su predsedavali Saša Nikolić, predsednik i Bojan Božanović, zamenik, većnici su razmatrali i usvojili brojne predloge.Andrijana Antić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije, obrazložila je nacrt Odluke o završnom računu budžeta opštine Kladovo za 2022. godinu, kao i predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine za 2023. godinu. „U toku prošle godine prihodi i primanja realizovana su u iznosu od 950 miliona dinara, a u istom periodu rashodi su izvršeni u iznosu od 779 miliona dinara. Rebalansu budžeta se pristupilo zbog razlike od 171 milion dinara i ta sredstva će biti iskorišćena za izgradnju gradskog bazena, izgradnju ograde oko školskog dvorišta u Kladovu, za sanaciju puteva, energetsku efikasnost i za potrebe Turističke organizacije“, rekla je Antić.

Usvojen je i predlog Operativnog plana odbrane od poplava za vodotokove II reda na teritoriji opštine Kladovo za 2023. godinu. Željko Martinović, iz Štaba za vanredne situacije, je rekao da će „planirana sredstva biti iskorišćena za čišćenje Rečke reke kako ne bi bio ugrožen put, uređenje Blederije i seču rastinja“. Većnici su prihvatili predlog Odluke o usvajanju izmene plana javnih nabavki, a odnosi se na zamenu zaštitne ograde u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i Srednjoj školi u Kladovu.

Predstavnici opštine Kladovo, učestvovaće krajem ovog meseca, na promociji drugog izdanja projekta „Sastanak priobalnih javnih administracija Dunavske klisure – Mostovi prijateljstva“, u opštini Ešelnica, u Rumuniji, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

Ostavite komentar