U Kladovu održana sednica Opštinskog veća

Na sednici Opštinskog veća, kojom su predsedavali Saša Nikolić, predsednik veća i Bojan Božanović, zamenik predsednika veća, usvojen je predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Кladovo za 2023. godinu.

„Ovo je drugi rebalans budžeta kojim obezbeđujemo dodatna sredstva u iznosu od 21 milion dinara u celosti od prihoda po osnovu poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke. Ovim povećanjem obezbeđujemo subvencionisanje prevoza dece u Srednjem obrazovanju, nedostajući iznos sredstava za potrebe osnovnog obrazovanja, dodatna sredstva za finansiranje sporta, za uređenje lokalnih puteva, za uvećane troškove na ime isplata po rešenjima za ujede pasa lutalica i za zamenu mobilijara po Mesnim zajednicama“, rekla je Andrijana Antić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije opštine Кladovo.Prema rečima rukovodioca Odeljenja za budžet i finansije „preraspodelom sredstava sa Projekta izgradnja gradskog bazena u opštini Кladovo, obezbeđuju se sredstva za namene koje će se u celosti realizovati do kraja godine i to-subvencija JP „Кomunalac“ u iznosu od 10 miliona dinara za nabavku nove opreme, JP „Jedinstvo“ 15 miliona dinara za nabavku energenata, za funkcionisanje „Zoohigijene i veterine“ DOO 10 miliona dinara i isti iznos za početak izgradnje prihvatilišta. Opredeljeno je 10 miliona i za sanaciju krova na Dečjoj ustanovi u naselju Pemci. Takođe, opredeljeno je još dodatnih sedam miliona dinara za rešavanje pitanja vodosnabdevanja u naselju Manastirica, kao i dva miliona dinara za realizaciju projekta linijskog prevoza putnika u prigradskom saobraćaju“.

Na današnjoj sednici većnici su prihvatili predlog Rešenja o izmeni Rešenja o imenovanju stručnog tima za davanje koncesije za linijski prevoz putnika u prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Кladovo, kao i predlog Rešenja o izmeni Rešenja o imenovanju stručnog tima za davanje koncesije za finansiranje, rekonstrukciju i upravljanje u kamp naselju Brza Palanka. Usvojen je i predlog Odluke o raspisivanju javnog konkursa za popunjavanje položaja načelnika Opštinske uprave Кladovo, Rešenje o obrazovanju konkursne komisije za sprovođenje javnog konkursa kao i Javni konkurs za popunjavanje položaja načelnika Opštinske uprave. Većnici su jednoglasno prihvatili i predlog Odluke o usvajanju izmene plana javnih nabavki, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

 

Ostavite komentar