fbpx

U Kladovu dodeljeni ugovori za Stručnu praksu

U okviru realizacije Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, sedam mladih osoba sa evdencije nezaposlenih u Kladovu, od kojih pet sa srednjom i dve sa visokom stručnom spremom, dobilo je ugovore za uključenje u Program stručne prakse.

Korisnicima programa podsticanja zapošljavanja ugovori su uručeni u svečanoj sali Opštine Kladovo 21. juna, čime su ispunjeni svi uslovi za početak njihovog osposobljavanja za rad u svojoj struci. Polaznici će praksu obavljati u lokalnoj Turističkoj organizaciji, Opštinskoj upravi, Zdravstvenom centru, Biblioteci „Centar za kulturu“ Kladovo i preduzeću „Tekijanka“.Ugovore su nezaposlenima i predstavnicima poslodavaca uručili zamenik predsednika Opštine Kladovo Bojan Božanović i vršilac dužnosti direktora Filijale Bor Nacionalne službe za zapošljavanje Lidija Načić.

– Želimo vam da nakon realizovane stručne prakse ubrzo zasnujete i radni odnos. Neka ovo bude početak vašeg boljeg života – poručio je budućim praktikantima Božanović i napomenuo da je ovo samo jedna od mera koju ove godine Opština realizuje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.On je poručio da su ovakve mere, posebno u uslovima pandemije, veoma dobrodošle i naglasio da je u Kladovu od početka godine kroz mere aktivne politike zapošljavanja na neki od načina radno angažovano 100 nezaposlenih sugrađana.

Vršilac dužnosti direktora Filijale Bor Nacionalne službe za zapošljavanje Lidija Načić je poželela mladima i poslodavcima uspešnu realizaciju Programa stručne prakse, pri tom podsetivši i na druge programe i mere NSZ koje su nezaposlenima i poslodavcima dostupne u ovoj godini. Ona je tom prilikom istakla odličnu saradnju NSZ sa lokalnom samoupravom.Ova izuzetna saradnja sa Opštinom Kladovo već postaje tradicija i ovo je treća godina zaredom kako se iz opštinksog buDžeta izdavajaju značajna sredstva za podršku mladima bez radnog iskustva – rekla je Načićeva.
Kako je ispričala Teodora Jordačević, jedna od korisnica programa, završila je školovanje za turističkog tehničara zbog čega joj uključenje u ovaj program mnogo znači. Ona je naglasila da će se tokom perioda praktičnog rada potruditi da nauči nešto novo i da stekne radne navike, za šta je, kako je istakla, zahvalna i Turistikoj organizaciji i Opštini Kladovo.

Inače, za podsticanje zapošljavanja u opštini Kladovo, odnosno za program stručne prakse, javne radove i zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, ove godine je izdvojeno ukupno 23 miliona dinara, od čega 5 miliona iz lokalnog buDžeta, objavljeno je na sajtu NSZ.

Ostavite komentar