fbpx

U JKP „3. oktobar“ Bor, stigla nova auto čistilica

U JKP „3.oktobar“ stigla je nova auto čistilica i to je osma nova radna mašina koja je stigla u ovo komunalno preduzeće ove godine. Do sada su za vozni park ovog preduzeća kupljene dve radne mašine hidromek, dva kamiona kipera, auto smećar, auto podizač i auto cisterna.Auto čistilica je trenutno najsavremenija mašina za pranje ulica u Srbiji, rekao je gradonačelnik Bora, prilikom obilaska JKP „3. oktobar“.

Dobar i jak budžet grada, daje obavezu i zadatak lokalnoj samoupravi da se podignu kapaciteti javno komunalnih preduzeća u interesu komunalnih usluga koje pružaju sugrađanima. Nastavićemo da podižemo kapacitete javno komunalnih preduzeća, tehničke a to je nabavka mašina i svega što je potrebno za rad ali isto tako i da im dajemo dodatne poslove da kvalitetnije rade“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Dugujemo zahvalnost gradu Boru koji je prepoznao značaj kupovine nove mehanizacije za potrebe JKP „3.oktobar“. Nadam se odličnoj saradnji i naredne godine“, istakao je Radmilo Guševac, v.d. direktora JKP „3 oktobar“ Bor.Vrednost nove auto čistilice je 35 miliona dinara, a sredstva su izdvojena iz budžeta grada Bora. Ove godine je za zanovljavanje voznog parka JKP „3.oktobar“ iz gradskog budžeta izdvojeno blizu milion evra.Naredne godine se očekuje nabavka kombinovane  radne mašine koja će služiti za održavanje reonskih puteva, još jedna auto cisterna za pranje ulica, kao i buldožer za saniranje gradske deponije, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar