Turističke agencije i mediji iz Rumunije na Info turi u istočnoj Srbiji

Juče i danas se u poseti Donjem Milanovcu i Kladovu nalazi grupa turističkih agencija i medija iz Rumunije. Tokom ove Info-ture oni su se bliže upoznali sa turističkom ponudom ovog dela istočne Srbije.

Posetili su Lepenski Vir i Fetislam, obišli više objekata smeštaja, restorana, vinarija, vožnji čamaca, turističkih agencija i turističkih organizacija.

 Tokom posete je održano desetak poslovnih sastanaka gde su imali prilike da direktno razgovaraju o poslovnoj saradnji sa predstavnicima turističke privrede regiona.

Predstavnici turističkih agencija iz Rumunije su iskazali posebno interesovanje za kulturni turizam i upoznavanje sa kulturnom baštinom, materijalnom i nematerijalnom.

Zainteresovani su i za promociju i dovođenje turista iz Rumunije na manifestacije u istočnoj Srbiji.

Tokom ove Info ture je dogovoreno da se slična Info tura koja bi obuhvatila Zaječar, Negotin i Bor organizuje na proleće naredne godine.Ovu Info turu je organizovao RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije u saradnji sa opštinama Kladovo i Majdanpek i njihovim turističkim organizacijama i agencijama,kao i uz pomoć sertifikovanih partnera Regionalnog brenda istočne Srbije „Balcanica Superior“.

Info tura je inače dogovorena na prezentaciji turističke ponude istočne Srbije u Rumuniji, koja je održana prošlog meseca u Krajovi.

 

Ostavite komentar