Tri seoska kulturno-umetnička društva, iz Gamzigrada, Rgotine i Vražogrnca, učestvovala su na Međunarodnom Festivalu „ETNO RITMI“

Pod pokroviteljstvom grada Zaječara, proteklog vikenda tri seoska kulturno-umetnička društva, iz Gamzigrada, Rgotine i Vražogrnca, učestvovala su na Međunarodnom Festivalu „ETNO RITMI“ u poznatom bugarskom letovalištu „Zlatni pjasci“ kod Varne. Pored naših folklornih ansambala, koji su bili jedini predstavnici Srbije, učestvovali su i folklori iz Turske, Litvanije, Severne Makedonije, Grčke, Velsa, Mađarske, Poljske, Ukrajine, Moldavije i Bugarske.

KUD-ovi su putovali u pratnji Nelija Nikolića, predstavnika Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centra za kulturu „Zoran Radmilović“, ustanove koja je organizator putovanja. Boravak u Bugarskoj iskorišćen je i za nastavak razgovora sa predstavnicima Turističke organizacije Varne o organizovanju Prvog međunarodnog festivala pod nazivom „BALKAN ŠIRI KOLO KRAJ TIMOKA“ 7. i 8. oktobra 2023. u Zaječaru, na kome će pored domaćih folklora učestvovati i foilklorni ansambli iz Bugarske i Rumunije.

Inicijativu za organizaciju ovog festivala pokrenuli su početkom godine gradonačelnik Zaječara i predstavnici bugarskog grada Varna.

 

Ostavite komentar