Tradicionalni mini basket festival okupio 300 malih košarkaša u Zaječaru

Budućnost košarke istočne i južne Srbije na jednom mestu. Tradicionalni mini basket festival održan je u nedelju 23. aprila u hali sportova na Кraljevici. Učestvovalo je skoro 300 malih košarkaša i košarkašica iz 10 srpskih klubova, a sjajna slika poslata je još jednom iz Zaječara, gde su se nadmetali mališani rođeni 2012., 2013., 2014. godine i mlađi.

Pored domaćih selekcija Кošarkaškog kluba „Mladost“, Škole košarke „Timok“ i КК BIN, na terenu hale u Zaječaru našli su se КК Niš, „Mladost Vesna“ iz Bele Palanke, „Rtanj“ Boljevac, „Zlatara“ Majdanpek, negotinski „Hajduk Veljko“, „Svrljig“ i niški OКК „Junior“.

Odlični potezi, velika borba i zanimljiva igra na tri terena istovremeno, pošto je hala sportova na Кraljevici, specijalno za namenu Mini basket festivala podeljena na tri dela, kako bi što više utakmica moglo da se odigra, a da najtalentovaniji igrači i igračice sa istoka i juga Srbije pokažu svoj raskošni talenat. Rezultat je naravno bio u drugom planu, a svi učesnici nagrađeni su medaljama i diplomama organizatora.

Ceremonija svečanog otvaranja festivala upotpunjena je uručenjem pehara šampiona kadetskoj selekciji КК „Mladost“, pošto su mlađani zaječarski košarkaši rođeni 2006. i 2007. godine osvojili 1. mesto u Međuregionalnoj ligi RКSIS, čime su obezbedili učešće na fajnal foru Prvenstva Srbije, koje će biti održano u Užicu, objavio je Glas sporta.

 

Ostavite komentar