Tradicionalni Međunarodni sportski susreti osoba sa invaliditetom održani u Zaječaru

Ni loše vreme i provala oblaka nisu sprečili takmičare Zaječara, Vidina i Кnjaževca da pokažu svoje umeće na sportskim borilištima Popove plaže u četvrtak 25. maja. Sportski ribolov, basket, šah ili mini golf, takmičari su svejedno bili puni motiva, a uzbuđenja nije manjkalo ni u jednoj disciplini. Na kraju, gosti iz Bugarske pobednici su 10. jubilarnih Međunarodnih sportskih susreta osoba sa invaliditetom, drugo mesto osvojio je domaći Zaječar, dok je 3. poziciju zauzeo Кnjaževac.

Početku nadmetanja prethodio je i čin svečane ceremonije, a takmičarima su se obratili i predstavnici organizatora i pokrovitelja 10. jubilarnih Međunarodnih sportskih susreta osoba sa invaliditetom.

 Tradicionalna manifestacija je ove godine sprovedena u okviru evropske nedelje fizičke aktivnosti Međunarodne asocijacije za sport i kulturu, koju na teritoriji naše zemlje organizuje Asocijacija sport za sve Srbije.

„Za nas je zadovoljstvo da budemo u vašem gradu koji nam je toliko blizak. Okupili smo se da pokažemo snagu, da pokažemo uspehe i da se družimo sa svima. Deseto po redu druženje za nas je dokaz da su ovakvi susreti izuzetno važni, poručio je u ime gostiju iz Vidina Pavle Pavlov.

Ivanka Jović, predsednica Crvenog krsta Zaječar takođe je pozdravila učesnike tradicionalnog takmičenja.

“Кo je do sada bio bolji, u krajnjoj liniji, nije ni važno. Važno je da smo tu, da razmenjujemo iskustva, da se družimo i da pokažemo da možemo sve bez razlike“, rekla je Jović.Dosadašnjim učesnicima iz Zaječara i Vidina, ove godine se priključio i Кnjaževac. Кoliko u ovoj opštini pridaju važnosti osobama sa invaliditetom govori i činjenica da je sve učesnike takmičenja na Popovoj plaži pozdravio i zamenik predsednika Skupštine opštine Кnjaževac Igor Stevanović.

„Кnjaževac će doprineti daljem razvoju ove tradicionalne manifestacije, pre svega zbog dugogodišnjeg iskustva u realizaciji i finansiranju raznih takmičenja osoba sa invaliditetom, a sigurno je da ćemo biti i odlični domaćini kada nam se za to pruži prilika“, poručio je Stevanović.

Duško Perišić, predstavnik Međuopštinske organizacije multiple skleroze Zaječar istakao je da cilj ove manifestacije jeste prevashodno da se osobe sa invaliditetom iz Bugarske i Srbije druže.

Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza grada Zaječara istakao je da činjenica da se ova manifestacija održava po 10. put nije slučajna i zvanično otvorio Međunarodne sportske susrete osoba sa invaliditetom.

Organizatori „MSOSI 2023“ bili su Sportski savez grada Zaječara i Udruženje „Zaječarski sport za sve“ u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar i Međuopštinske organizacije multiple skleroze Zaječar, uz podršku Ustanove za dnevni boravak dece „Oblutak“, koja se na čelu sa direktorkom Anom Petković i ovog puta uključila u realizaciju igara. Naredne 2024. godine domaćin nadmetanja biće Vidin, dok će 2025. godine Кnjaževac ugostiti sve učesnike ovog tradicionalnog takmičenja, objavio je Glas sporta.

 

Ostavite komentar