fbpx

Svedok otkrio detalje incidenta u noći kad je nestao Matej Periš: Hrvati su se međusobno posvađali zbog ceha!

Beograđanin koji je bio gost u klubu Gotik u noći kada je posljednji put viđen Matej Periš (27) iz Splita kaže kako se „seća da je izbio manji incident i da je osiguranje reagovalo kao i uvek u sličnim situacijama, ali on nije primetio nikakvo nasilje“.

– Incident se desio nakon Cobijevog nastupa, oko sat vremena posle ponoći. Najpre sam primetio metež u zadnjem delu kluba. Taj deo prostora delom je skriven, nalazi se neposredno iza pozornice, u blizini dva velika šanka. Nisam video tučnjavu, ali jesam pometnju koja je izgledala kao intervencija osiguranja, tipična, uostalom, za beogradske klubove. Pomaknuo sam se u stranu kako bih propustio trojicu zaposlenih u obezbeđenju koji su iznosili barem dvojicu mladića – ispričao je Beograđanin.

Dodaje kako obezbeđenje nije tuklo te mladiće koje su izneli van.

– Nisam video ni da su ozleđeni, mada su izgledali pijano, ali ruke su im bile ‘u poluzi’ – onesposobljene tako da ne mogu zadati udarac. Proveli su ih praktički kroz celi klub – u pravcu izlaza. Sve je bilo gotovo za manje od 5 minuta. Ne tvrdim da je među njima bio i Matej, ali incident se poklapa s vremenom njegova nestanka – rekao je jedan od gostiju.

Neki izvori kažu kako je u sredu o incidentu i sukobu grupe gostiju za hrvatske medije govorio i prijatelj nestalog Mateja iz Splita. On je rekao kako je saznao od prijatelja koji su bili s Matejem u Beogradu da je sukob izbio najpre između njih i grupe Zadrana koji su bili za susednim stolom.

Razmirice su izbile oko računa, najpre s konobarima, jer su gosti smatrali da im je previše naplaćeno, da bi se potom rasprava povela međusobno između dve grupe na temu ko je i koliko čega popio. Nakon toga reagovalo je obezbeđenje koje je nekoliko njih izbacilo iz kluba.

Ostavite komentar