Sutra u Gamzigradu “Đurđevdanski sabor”

U Gamzigradu kod Zaječara sutra će biti održan 16. „Đurđevdanski sabor“ koji, zbog tragedija koje su se dogodile u osnovnoj školi u Beogradu i u okolini Mladenovca, nije održan 7. maja, kako je prvobitno planirano.

Program počinje u 10.00h takmičenjem u malom fudbalu, nastavlja se izložbom tradicionalne hrane i rukotvorina, takmičenjem u kuvanju jagnjeće čorbice, dečjom likovnom kolonijom u prirodi. Prikaz običaja „Promuz ovaca” predviđen je u 17.00h, defile kulturno-umetničkih društava u 17.45h, a kulturno-umetnički program u 18.00h.

Učestvovaće KUD-ovi: iz Gamzigrada, Halova, Zvezdana, Zlota, Vražogrnca, Nikoličeva, Rgotine, Velikog Izvora kao i  FSDR „Jovica Joca Mihailović“ iz Zaječara.

Tokom programa predviđen je i „Izbor najlepše pastirice Đurđevdanskog sabora” kao i proglašenje pobednika u kuvanju jagnjeće čorbice. Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu Zoran Radmilović u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Gamzigrad, a pokrovitelj je grad Zaječar.

 

 

Ostavite komentar