Student treće godine Tehničkog fakulteta nagrađen za izuzetan uspeh na studijama

Nacionalni Savet romske nacionalne manjine nedavno je raspisao Javni poziv za dodelu nagrada učenicima srednjih škola i studentima  u cilju podrške i podsticanja njihovih akademskih dostignuća.

„Ovogodišnji program nagrada obuhvatio je dodelu 10 laptop računara i 20 tableta. Najbolji studenti u Republici Srbiji nagrađeni su laptop računarima, dok su srednjoškolci dobili tablete“, rekao je Vladimir Šainović, član Nacionalnog Saveta roma.

Jedan od nagrađenih studenata je Tair Destanović, student treće godine Tehničkog fakulteta u Boru, koji je dobio laptop kao nagradu za svoj izuzetan uspjeh na studijama.

„Ova nagrada predstavlja mi veliku motivaciju da nastavim da se trudim i budem još bolji student. Planiram master studije nakon završetka fakulteta, tako da će mi ovaj laptop biti od izuzetne pomoći u daljem učenju i radu“, skromno priča Destanović.

Ova inicijativa Nacionalnog Saveta Romske Nacionalne Manjine predstavlja važan korak u podršci obrazovanju i akademskom napretku mladih Roma u Srbiji. Nastavak ovakvih programa podrške i podsticanja talentovanih učenika i studenata od strane državnih i nevladinih institucija značajno doprinosi razvoju obrazovnog sistema i jačanju društvene inkluzije, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar