STAZA ZDRAVLJA Priboj dobija novu zelenu oazu: Na površini od dva hektara na ušću Uvca u Lim gradi se „Eko park“

Na ušću reke Uvac u Lim, na samoj granici sa Bosnom i Hercegovinom na teritoriji opštine Priboj biće izgrađen novi turistički kompleks na površini od dva hektara. Krajem prošle godine, prostor na kome će nići „Eko park“ je očišćen od žbunja i kultivisan, proširen je i prilazni put koji vodi od magistrale i graničnog prelaza Uvac do buduće „eko oaze“, u dužini od oko pola kilometra.

Direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj Zdravko Pešut najavljuje u ovoj godini, nastavak radova i izgradnju fudbalskog terena sa veštačkom travom, postavljanje mobilijara i druge sadržaje.

– Uradiće se obaloutvrda dužine 150 metara, da više ne bi bilo plavljenja. Prostor će se nasuti još najamnje pola metra u vis, da bi se onemogućio prodor podzemnih voda, a od sadržaja planirano je postavljanje 20 pečurki za odmor, dečji mobilijar, fudbalski teren sa veštačkom travom, teren za košarku, parking za posetioce i pozornica na samom ušću Uvca u Lim, gde bi se mogli izvoditi kulturni i zabavni sadržaji – kaže Pešut.

Do budućeg „Eko parka“ na ušću Uvca u Lim, može se stići i stazom zdravlja, koja kreće iz starog dela Priboja, pored koje je prošle jeseni zasađeno 670 višegodišnjih dekorativnih sadnica breze, lipe, graba i jasena. Projekat uređenja eko parka vredan je 25 miliona dinara, najveći deo novca obezbedila je država preko Ministarstvo zaštite životne sredine, dok je manji deo pao na teret lokalne samouprave.

Izgradnja budućeg „Eko parka“ biće finansirana od strane Ministarstva zaštite životne sredine.

Ostavite komentar