Spuštena zavesa na 7.Međunarodni fidbalski turnir “Zaječar 2023”

Fantastična fudbalska priča na Кraljevici stigla je do svog ovogodišnjeg kraja, a kada na jednom mestu okupite 65 ekipa u šest uzrasnih kategorija, onda to znači da ste i više nego uspeli u svom naumu. Dva dana vrhunskog omladinskog fudbala, najbolje što fudbal u mlađim kategorijama uzrasta od 7 do 12 godina može da pruži, viđen je na gradskom stadionu u Zaječaru.

Najmlađa generacija, ona koja je tek možda i nepunih godinu dana zajedno, pokazala je da u Srbiji i dalje stasavaju kvalitetni fudbaleri. Mali fudbaleri beogradske Crvene zvezde, igrači rođeni 2015. godine i mlađi, stigli su do titule nakon pobede u finalu nad domaćinom Timokom rezultatom 5:2. Bronza je pripala ekipi Pantera, koja je sa 2:1 savladala Pinkum iz Velikog Gradište.Najbolji golman 7. Međunarodnog turnira “Zaječar 2023” u ovoj generaciji je Vasa Nikolić iz Timoka, najbolji igrač je Lazar Grujevski iz Crvene zvezde, najbolji strelac sa 13 pogodaka  Pavle Milivojević, član OFК „Boban“, iako su Negotinci takmičenje završili u četvrtfinalu. Najbolji trener je Goran Pantić, trener trećeplasiranog FК“ „Panter“.

Što se 2013. godišta tiče, viđeno je dosta uzbuđenja. Od početka do kraja turnira u Zaječaru, veliki broj mečeva rešio je penal rulet, a na kraju su najviše razloga za zadovoljstvo imali igrači Crvene zvezde. Oni su do pehara došli preko Vidina, a u finalu su slavili sa 2:1, protiv odlične bugarske ekipe.

Treće mesto pripalo je ekipi OFК 019, koja je savladala TSC iz Prokuplja.

Najbolji akter turnira u konkurenciji igrača rođenih 2013. godine stigao je iz redova DFК Vidin, to je Viktorio Angelov. Najbolji čuvar mreže je Novak Lesić iz Zvezde, dok je najbolji strelac njegov saigrač Dušan Mrkela, a najbolji strateg Goran Sokić,trener crveno belih iz Beograda.

U generaciji 2011. viđeno je dosta dobrih poteza i efektnih golova najstarijih učesnika drugog dana turnira. Na kraju trijumf FК Jagodina, koja je u finalu slavila protiv OFК 019 sa 4:0. Mali Bor je osvojio bronzano odličje posle pobede nad ekipom Timoka rezultatom 1:0.

Zlatna kopačka turnira je Jagodina Nemanja Petrović, najbolji golman je njegov saigrač Lav Stojadinović,  najbolji igrač Vuk Ivanov iz OFК 019,a najbolji stručnjak je Saša Velojević, trener Jagodine.

Praznik fudbala i budućnost najvažnije sporedne stvari u Srbiji u dva dana odličnog fudbala mlađih kategorija na Кraljevici. Doviđenja do sledeće godine i 8. izdanja Međunarodnog fudbalskog turnira u organizaciji FК „Timok 1919“, objavio je Glas sporta.

Ostavite komentar