Sportski susreti osoba sa invaliditetom petog dana Evropske nedelje sporta u Zaječaru

Zaječar je krajem maja bio domaćin jubilarnih 10. Međunarodnih sportskih susreta osoba sa invaliditetom, na kojima su snage u nekoliko sportskih disciplina odmerili takmičari iz grada domaćina, Кnjaževca i Vidina. Samo četiri meseca kasnije, zaječarski sportski susreti osoba sa invaliditetom prvi put su našli svoje mesto u ponudi Evropske nedelje sporta.

Poligon spretnosti, pikado, basket i šah bile su aktivnosti u kojima su svoje veštine pokazali članovi gradskih udruženja osoba sa invaliditetom, ali i đaci ŠOSO „Jelena Majstorović“ i korisnici Ustanove „Oblutak“. Bilo je zaista velike borbe, a skoro 100 učesnika govore da je zaista bio pun pogodak sama organizacija ove manifestacije, koja je održana na prostoru Pešačke zone između Pozorišta i Saborne crkve u Zaječaru, ali i „Gostoprimnice“, gde je uz razumevanje Timočke eparhije na programu bilo takmičenje u šahu.

Učesnike su u ime organizatora i pokrovitelja manifestacije pozdravili Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara i koordinator Evropske nedelje sporta, kao i Ivanka Jović, predsednica Crvenog krsta Zaječar i Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza grada Zaječara.

„Sport pripada svima bez razlike, a posebno zadovoljstvo je što premijerno imamo Sportske susrete osoba sa invaliditetom u sklopu Evropske nedelje sporta“, poručio je koordinator „Sportskog izazova“ Milan Stanković na otvaranju 5. dana Evropske nedelje sporta i dodao da Zaječar duguje veliku zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji.

Svojim prisustvom, kasnije i pomaganjem u ceremoniji dodele diploma, medalja i pehara, manifestaciju uveličale direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović“ Emila Badivuk i direktorka Ustanove „Oblutak“ Ana Petković.

Rezultat je naravno bio u drugom planu, iako su pobednici sve četiri  discipline nagrađeni peharima. Ipak, radost sporta je ono što je prevagnulo, a vredi istaći da su svi učesnici nagrađeni diplomama i medaljama Sportskog saveza grada Zaječara, koji je u saradnji sa Crvenim krstom bio i organizator Sportskih susreta osoba sa invaliditetom, uz pokroviteljstvo grada Zaječara, objavio je Glas sporta.

foto: Miomir Simonović/Glas sporta

Ostavite komentar