Sokobanja: Zvanična poseta opštini Volvi u Republici Grčkoj

Delegacija opštine Sokobanja, predvođena predsednikom opštine Sokobanja Miodragom Nikolićem, od 14.  septembra obavila je zvaničnu posetu opštini Volvi u Republici Grčkoj, na poziv predsednika opštine Volvi Diamantisa Liamasa.S obzirom na to da se turistički potencijali, kao i sama ponuda Sokobanje, razvijaju u skladu sa svetskim trendovima i potrebama, a i da je Republika Grčka, konkretno sama oblast Volvi koja uključuje mesta Stavros, Asprovaltu i Nea Vrasnu, dugi niz godina jedna od najatraktivnijih destinacija velikog broja sokobanjskih i srpskih turista, cilj ove posete jeste uspostavljanje saradnje prvenstveno u oblasti turizma.

Tokom posete, upriličeni su sastanci sa predsednikom opštine Volvi g. Liamasom,direktorom opštinskog vodovoda i odvonjavanja, pomoćnikom predsednika opštine Volvi za turizam i socijalnu zaštitu i direktorom Organizacije za kulturu opštine Volvi. Ovom prilikom tim iz Sokobanje, kojim predvodi predsednik opštine Sokobanja, i koji čine zamenik predsednika opštine Sokobanja Vladimir Milovanović, predsednik Skupštine opštine Sokobanja Vladan Petković, odbornik Skupštine opštine Sokobanja Marko Tešović, direktor Javnog preduzeća „Zelenilo – Sokobanja“ Bojan Todosijević, direktor Turističke organizacije Sokobanja Ljubinko Milenković, kao i predstavnici privrede, dogovorio je moguće zajedničke aktivnosti na saradnji u vidu turističke razmene, odnosno organizovanih poseta opštine Volvi I opštine Sokobanja, a pod pokroviteljstvom ove dve opštine.

Predviđena je i saradnja u kulturno-umetničkom domenu, što podrazumeva razmenu umetnika sa ovih prostora i time bi se kultura i običaji srpskog i grčkog građanstva integrisali. Ideja je da se, pored bogaćenja turističke ponude oba mesta, unapredi i kulturni segment života građana na viši nivo.Predstavnici delegacije opštine Sokobanja imali su jedinstvenu priliku i čast da budu ugošćeni i od strane Visokopreosvećenog Mitropolita Jerisosa g. Teoklitosa. Mitropolit Jerisosa g. Teoklitos je blagosiljao uspostavljanje saradnje opštine Sokobanja i opštine Volvi, ističući da se raduje što se bratsvo Grka i Srba neguje i da treba nastojati da se održi dugovečnost dobrih odnosa, objavljeno je na sajtu opštine Sokobanja.

Ostavite komentar