Sokobanja: Završeni Miholjski sureti sela

U ponedeljak, 11. septembra 2023. godine u Sesalcu je održan drugi deo Miholjskih susreta sela.

Okupilo se više od 350 meštana iz deset mesnih zajednica koji su proveli ovaj dan uz sjajnu energiju, sport, kulturu i lepo druženje.

Sportski savez opštine Sokobanja upriličio je sportski deo koji podrazumeva nadmetanja u skoku u dalj, bacanje kamena, nadvlačenje konopca i trka u džakovima, nakon čega su najboljima dodeljeni pehari i medalje.

Nakon sportskog dela, predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić otvorio je kulturno-zabavni program tokom kog se uživalo u ostvarenjima lokalnih umetnika i izvođača, a usledila je i dodela priznanja, koje su zaslužnima uručili zamenik predsednika opštine Sokobanja Vladimir Milovanović, predsednik Skupštine opštine Sokobanja Vladan Petković i član Opštinskog veća Slaviša Кrstić.

Predsednik opštine Nikolić je poručio da je glavni cilj ove manifestacije promovisanje i stvaranje prilika za više druženja, kao i sprečavanje međusobnog razdvajanja i otuđivanja, čemu Opština Sokobanja i teži.

Hvala Ministarstvu za brigu o selu i Vladi Republike Srbije za podršku i pokroviteljstvo, a Opština Sokobanja se potrudila da ovu manifestaciju organizacijom podigne na viši nivo, čemu nastoji da čini i u budućnosti, objavljeno je na sajtu opštine Sokobanja.

Foto: Opština Sokobanja, Кristijan Đorđević

Ostavite komentar