Sokobanja: Perspektiva za mlade u ruralnim sredinama

U okviru projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama“ koju podržava Ministarstvo za ekonomsku saradnju Savezne Republike Nemačke u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine i Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije, a koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), sokobanjski gradski park je  bogatiji novim imteraktivnim mobilijarom.

U gradskom parku su postavljene nove klupe, stolovi za šah i „ne ljuti se čoveče“, podloga za školice i „iks-oks“, kao i biblioteka na otvorenom koju svi možemo aktivno dopunjavati viškom knjiga iz svoje kućne biblioteke.

Ovaj mobilijar je rezultat aktivne komunikacije i saradnje sa mladima iz Sokobanje, a ideja je nastala iz njihovih iskazanih želja i potreba.

Anđela Mitić, omladinski lider u Sokobanji, pozvala je sve mlade da se aktiviraju i zajedno od Sokobanje učine mestom koje odgovara njihovim zahtevima.

Predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić prisustvovao je otvaranju ovog dela parka i poručio prisutnim mladima da Opština Sokobanja nastoji da prepozna njihove potrebe i da će Opština Sokobanja nastaviti da sprovodi aktivnosti koje su u skladu sa njihovim zahtevima i željama, a za koje postoje mogućnosti:

„Juče je počela realizacija radionica i obuka iz nemačkog jezika, i drago mi je da je interesovanje veliko. S obzirom na to da su sva mesta popunjena, težićemo da preko Кancelarije za mlade opštine Sokobanja nastavimo sa sprovođenjem ovakvih aktivnosti, kao i da odgovaramo na vaše potrebe, ali ste VI ti koji treba i nama da pomognete i sugerišete šta je to što je vama bitno, a čemu Opština Sokobanja može da doprinese.“

Predsednik Nikolić je pozvao učenike da redovno pristupaju svojim školskim obavezama i vredno uče, a najavio je i stipendiranje studenata za deficitarna zanimanja koji će kasnije svojim radom i znanjem doprineti razvoju Sokobanje.„Trudite se i da budete što bolji ljudi, da doprinesete svojoj zajednici i da od Sokobanje zajedno napravimo idealno mesto za život mladih,“ dodao je Nikolić.

Ekspert za omladinsku politiku (GIZ) Branko Ljuboja nakon otvaranja održao je interaktivnu radionicu sa prisutnim mladima. Mladi, slušamo vas,objavljeno je na sajtu opštine Sokobanja.

Ostavite komentar