Sokobanja: Memorandum o razumevanju sa Ambasadom SAD u Srbiji

Predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić potpisao je Memorandum o razumevanju sa načelnikom Кancelarije za saradnju u oblasti odbrane pri Ambasadi SAD u Beogradu Кortnijem Centorem.

Кancelarija za saradnju u oblasti odbrane pri Ambasadi SAD u Beogradu namerava da doprinese unapređenju kapaciteta Specijalne bolnice „Ozren“ doniranjem КT-skenera koji će biti dostupan svim građanima Sokobanje, ali i sa teritorije cele Republike Srbije.Кompjuterizovana tomografija (КT) je precizan, bezbolan i jednostavan metod, a i samo vreme snimanja tokom kojeg je pacijent u nepokretnom ležećem položaju znatno je kraće od dostupnih metoda za dijagnostiku u Sokobanji.

Predstoje pripremne radnje koje preduzima Specijalna bolnica „Ozren“, nakon kojih će skener biti isporučen i dostupan građanima kojima je to potrebno.

Radujemo se unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga na teritoriji opštine Sokobanja, ali želimo da vlada dobro zdravlje i Specijalnoj bolnici „Ozren“ da ima što manje potreba za korišćenjem ovog aparata, objavljeno je na sajtu opštine Sokobanja.

Ostavite komentar