Sokobanja: Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

U Sokobanji je obeležen praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

U saradnji sa Srednjom školom „Branislav Nušić“, Кulturnim centrom „Sokobanja“ i Turističkom organizacijom Sokobanja, Opština Sokobanja je u bioskopu „Moravica“ upriličila svečanu ceremoniju sa prigodnim kulturno-umetničkim programom, prilikom čega su dodeljena javna priznanja – Pohvalnice i Plakete opštine Sokobanja.

Кulturno-umetnički deo programa obogatili su hor SŠ „Branislav Nušić“ himnom, Bogdana Petrović interpretacijom pesme „Domovina“ Vojislava Ilića i Justina Jakšić vokalnim solo izvođenjem uz gitaru pesme „Tamo daleko“. Voditelj programa je Goran Petrović.

Na osnovu javnog poziva, a u skladu sa odlukom Кomisije za kadrovska, administrativna i pravno-imunitetska pitanja, za izuzetne rezultate i poseban doprinos razvoju Sokobanje za 2022. godinu javnim priznanjem Plaketa nagrađeni su:

– Dr Miloš Milojković, za poseban doprinos na unapređenju kulturnog života Sokobanje;

– Dečji hor „Sokolići“, poseban doprinos u obrazovanju dece iz oblasti muzičke kulture; – Crveni krst Sokobanja, za izuzetne rezultate u radu na polju humanitarnog delovanja;

– Dragan Andrić, za poseban doprinos na unapređenju medijskog informisanja; – „Bravoks“ d.o.o. za izuzetne rezultate u radu iz oblasti preduzetništva;

– Mesna zajednica Vrbovac, za doprinos na unapređenju kvaliteta života na selu;

– Turistička agencija „Sokoinfo“, za doprinos na unapređenju turističke promocije Sokobanje; – SB ketering, za izuzetne rezultate u radu iz oblasti ugostiteljstva;

– Turističkoj agenciji „Banbus“, za poseban doprinos na unapređenju razvoja turizma u Sokobanji; – Ivica Ranđelović, za izuzetne rezultate iz oblasti poljoprivrede. Za postignute uspehe u 2022. godini Pohvalnicom su nagrađeni: – Hana Jovanović, najbolja sportistkinja;

– Nenad Arsić, najbolji sportista;

– Кraljevski džudo klub „Кarađorđević“, najuspešniji sportski kolektiv;

– Ilija Miletić, 3. nagrada na Republičkom takmičenju za instrument gitaru;

– Ivana Pavlović, 2. mesto na Republičkom takmičenju „Nacionalna ekološka olimpijada“;

– Sandra Adamović, 3. mesto na Republičkom takmičenju u džudou;

– Urošu Ristiću, 3. mesto na Republičkom takmičenju u džudou;

– Isidora Nikodijević, 1. mesto na Republičkom takmičenju dečje karikature „Mali Pjer“;

– Bogdan Trpković, 2. mesto na Republičkom takmičenju dečje karikature „Mali Pjer“;

– Vuk Bogdanić – učenik generacije OŠ „Mitropolit Mihailo“;

– Sara Mitić, 1. nagrada na Republičkoj smotri kratkog đačkog filma „Filmić 2023“;

– Anđela Rakić, učenica generacije SŠ „Branislav Nušić“.

Podsetimo, javna priznanja se u skladu sa odlukom Skupštine opštine Sokobanja dodeljuju povodom Dana opštine Sokobanja, 21. juna. S obzirom na to da su u to vreme sve aktivnosti povodom obeležavanja Dana opštine bile otkazane, predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić je ovom prilikom uručio priznanja zaslužnim građanima i kolektivima.

Opština Sokobanja upućuje iskrene čestitke nagrađenima!

  1. septembar se u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije od 2020. godine zvanično obeležava kao praznik, a datum je izabran u čast proboja Solunskog fronta 1915. godine. Ovaj praznik obeležavamo i kako bismo negovali kulturu, tradiciju, veru, kao i svest o našoj zajedničkoj pripadnosti, svest o istim težnjama i ciljevima.

Poštovanjem požrtvovanosti srpskih predaka, ali i jedinstvom i slogom, borimo se i za naše bolje sutra, objavljeno je na sajtu opštine Sokobanja.

 

Ostavite komentar