Skupština Sportskog saveza grada Zaječara

Redovna godišnja Skupština Sportskog saveza grada Zaječara održana je u četvrtak 22. decembra. Sednicu u velikoj sali Gradske uprave Zaječar vodio je predsednik Dragiša Simonović, a radno predsednišvo sem prvog čoveka Sportskog saveza činili su i Nikola Dišković, predsednik Džudo sambo kluba „Timok“ i Nenad Danković iz Aikido kluba „Timok“.

Nakon izveštaja verifikacione komisije da Skupštini prisustvuje 27 od 35 delegata, razmatran je i usvojen Izveštaj nadzornog odbora za 2021. godinu, kao i Izveštaj o radu Sportskog saveza grada Zaječara i predlog Programa i finansijski plan za 2023. godinu.Jednoglasno je doneta i Odluka o uvođenju članarine za klubove i organizacije članice Sportskog saveza grada Zaječara, kojim je potvrđena Odluka Upravnog odbora od 12. decembra.

Generalni sekretar Igor Božinović poručio je da je otvaranje kancelarije za klubove samo završni model onoga što je pokrenuto i da je mnogo toga urađeno u prethodne dve „korona“ godine.

„Sve članice Sportskog saveza grada Zaječara imaju sada svoju kancelariju, a na raspolaganju im je i kompletna stručna, pravna i knjigovodstvena služba Sportskog saveza, pa će u okviru jedne celine moći da se završavaju svi klupski poslovi i obaveze, a sve u cilju unapređenja sporta. Sa pomoćnikom gradonačelnika za sport Milanom Stankovićem dogovoreni su i redovni sastanci sa klubovima dva puta mesečno u prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara, a sa tom praksom počećemo već od januara“, istakao je Božinović, objavio je Glas sporta.

 

 

Ostavite komentar