Sinoć odigrana predstava Kruševačkog pozorišta I Art teme “I svaki put kao da je prvi“

U okviru pratećeg programa 32. Festivala „Dani Zorana Radmilvića“, u sali Centra za kulturu u Kotlujevcu sinoć je odigrana predstava Kruševačkog pozorišta i Art teme „I svaki put kao da je prvi“, u režiji Jovane Tomić.

Ovaj pozorišni komad je inspirisan Tašanom, Koštanom i Pokojnikovom ženom Bore Stankovića, a tekst je adaptirao Dimitrije Kokanov.

Glumice i producentkinje Jelena Matijašević i Jelena Stajkovac, kažu da je predstava posvećena svima koji su voleli, patili i ujedno osvojili slobodu, jer, zapravo , drugačije i ne ide:

„Kada ostanemo sami, prazni, slomljenog srca, prepušteni sebi , iskrenim prijateljima i tragovima ljubavi zbog koje smo „poginuli“, shvatimo koliko smo blaženi što smo imali priliku da volimo i da se dajemo. Bez sumnje iz tog izlazimo kao drugačiji i bolji ljudi, spremni da ponovo volimo“

Igraju: Gordana Djurdjević Dimić, Jelena Matijašević, Jelena Stajkovac, Biljana Nikolić, Nikola Rakić i Đorđe Marković.

Nakon predstave odžana je tribina u kojoj su učestvovali dr Irena Đorđević, psihijatar iz Beograda, glumci iz predstave, Ivana Ćebić, gradska većnica za zdravstvena i socijalna pitanja i publika . Razgovaralo se o međuljudskim odnosima, porodici, tradicionalnim vrednostima ali i svemu što nam savremeno društvo nameće kao način života.

 

Ostavite komentar