„Ritam Evrope“-najveće muzičko takmičenje

Opština Кladovo dobila je poziv da učestvuje na takmičenju „Ritam Evrope“, najvećem muzičkom takmičenju u zemlji, za decu i omladinu uzrasta od 14 do 21. godine, koja poseduju vrhunski talenat za pevanje i ples. Tim povodom, u opštini Кladovo, organizovan je sastanak sa direktorima osnovnih škola, Srednje škole, OMŠ „Кonstantin Babić“, plesnom grupom „Rea dens“ i КUD „Polet, kako bi se deci i roditeljima prenele informacije o značaju i učestvovanju na ovoj manifestaciji, rekla je koordinatorka programa Aleksandra Vasiljević.
Predsednik opštine Кladovo, Saša Nikolić, istakao je da je ovo promocija talentovane dece, ali i naše opštine. Poziv za učešće smo prihvatili, a omladini je pružena šansa da pokaže svoj talenat u pesmi i igri.


Audicija za najveće televizijsko muzičko takmičenje za decu i omladinu održaće se 19. marta u Кladovu, u Domu kulture sa početkom u 16 časova. Šestoro mladih izvođača, bez obzira da li su u pitanju pojedinci ili grupe, biće izabrano za dalju obuku i pripremu za takmičenje koje će se održati u Zrenjaninu. Oni će braniti boje svoje opštine i jedne ambasade koja im bude dodeljena od strane organizatora televizijskog prenosa. Pobednika očekuje nagradno putovanje sa roditeljima u zemlju koju je predstavljao, rekla je koordinatorka programa Aleksandra Vasiljević.
Ove godine „Ritam Evrope“ emitovaće se uživo na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću. Podršku deci i omladini Srbije daju i ambasadori zemalja Evrope, Evropske unije, Australije i Izraela, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

Ostavite komentar