Razmena mineralnog đubriva kao dodatna podrška ratarima

Vlada Republike Srbije donela je na  sednici, na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaključak po kome će Republička direkcija za robne rezerve izvršiti robnu razmenu sa primarnim proizvođačima do 36.000 tona mineralnog đubriva NPК za ratarske kulture.

Razmena će biti omogućena za merkantilnu pšenicu i kukuruz roda 2023. i 2024, kako bi izašli u susret i pružili dodatnu podršku proizvođačima pred novu sezonu setve.

Prema ovom zaključku razmena mineralnog đubriva za pomenute ratarske kulture će biti omogućena fizičkim licima, nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, s ciljem podsticanja poljoprivredne proizvodnje  u uslovima otežane prodaje i daljeg plasmana robe.

Кako je država uvek u teškim momentima uz svoje poljoprivrednike donoseći pravovremene mere pomoći, tako smo i ovaj put pronašli način kako da pomognemo primarnim proizvođačima u prevazilaženju teške situacije na tržištu ratarskih kultura, objavljeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ostavite komentar