Radmiloviću u čast !

Direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić je na svečanosti otvaranja festivala podsetio na jučerašnji  predivan uvod u dane posvećene Zoranu Radmiloviću, misleći na književno veče akademika Dušana Кovačevića. Istakao je da Festivalu prisustvuje još jedan akademik, Miodrag Tabački, jedan od najznačajnijih srpskih, scenografa, kostimografa, univerzitetski profesor čije je ime poznato u Evropi, jedini scenovgraf koji je član Srpske akademije nauka i umetnosti, i pozvao publiku na otvaranje njegove izložbe u Narodnom muzeju u Zaječaru, 19. oktobra u 12.00č.

Naš istaknuti glumac, direktor Narodnog pozorišta u Beogradu, Svetislav Bule Goncić je istakao kako mu je drago što u sali vidi mnoga dobro poznata lica.

„To istovremeno znači da sam i ja već mator ali to je takođe znak još nečega. Okupljamo se ili bolje reći okuplja nas Zoran Radmilović, već 32 puta. Van vremena, van svega, veliki Zoran spaja sve naše glumce koji su stvorili ove daske u svakom našem pozorištu. Spaja veličanstvenu istoriju našeg teatra preko nas koji smo ovde danas već 32 puta sa budućim generacijama koje će doći i koje će nositi naš teatar. Hvala ti Zorane na tome.Proglašavam otvorenim Dane Zorana Radmilovića.“Direktor zaječarskog pozorišta uručio je Buletu Gonciću keramičku statuetu Zorana Radmillovića.

Svečanost otvaranja 32. „Zoranovih dana“ upotpunio je prigodan muzički program u foajeu pozorišta, u izvođenju profesora zaječarske muzičke škole Predraga Ristića.

Ostavite komentar