Prvo takmičenje u Boru, u pevanju pesama Minje Subote, održano je u OŠ „3. Oktobar“

Fondacija Minja Subota prošle godine pokrenula je takmičenje koje pruža mogućnost deci da izraze svoj muzički talenat, a zahvaljujući Tamari Glišić, koordinatoru takmičenja za grad Bor, ove godine takmičiće se i najmlađi Borani.

Namera nam je da pesmom i muzikom deci ukažemo na prave i trajne vrednosti i da oživimo melodije koje su ostavile neizbrisiv trag u sećanju mnogih generacija koje su rasle uz „Muzički tobogan“ i velikog umetnika-voditelja Minju Subotu. Imamo jako talentovanu decu i očekujem da ćemo otkriti nove talente koje ćemo usmeriti dalje”, objasnila je Tamara Glišić.

Po propozicijama peva se jedna Minjina i jedna dečija pesmica, strofa i refren. Takmičari su podeljeni u pet kategorija, od predškolskog uzrasta, do osmog razreda, a u svakoj kategoriji deca imaju šansu da osvoje prvo, drugo i treće mesto. Laureat, najbolji iz svake grupe, takmičiće se u Beogradu gde će selekcijom biti izabrani najbolji koji će se takmičiti u Požarevcu, Novom Sadu, Nišu i Beogradu, a finale će biti održano 8.novembra na rođendan Minje Subote u Beogradu.Prvo takmičenje u Boru, u pevanju pesama Minje Subote, održano je u OŠ „3. Oktobar“.

U narednom periodu uz zalaganje svih nastavnika muzičke kulture, etno radionice, radionice pevanja, grad Bor će ovakve akcije nastaviti da podržava”, rekao je Boban Stojanović, pomoćnik gradonačelnika Bora, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar