Prva “DDOR olimpijska staza” održana u Zaječaru

Premijerna ovogodišnja „DDOR olimpijska staza“ okupila je u Zaječaru više od 200 učesnika. Gradski skver bio je prepun mališana, učenika osnovnih i srednjih škola, njihovih roditelja i profesora, kao i mnogobrojnih Zaječaraca koji su netremice posmatrali nesvakidašnju manifestaciju u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i grada Zaječara, uz generalno sponzorstvo kompanije DDOR i tehničku podršku Sportskog saveza grada Zaječara.

 

Promocija olimpijskih vrednosti i bavljenja sportom, kao i upoznavanje sa istorijatom olimpizma u Srbiji, neki su od ciljeva ove sada već tradicionalne manifestacije. Najuspešnijim takmičarima su posle takmičenja koje je trajalo tačno tri sata u subotu 9 septembra uručene i prigodne nagrade. DDOR osiguranje je predalo i donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnim školama „Desanka Maksimović“ iz Zaječara i „Vladislav Petković Dis“ iz Grljana, koje su na subotnjem događaju imale najviše predstavnika od gradskih i seoskih obrazovnih ustanova.

 Кajakašica Marija Dostanić koja je na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Duizburgu obezbedila vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine u disciplini К4 500m, bila je specijalni gost zaječarske „Olimpijske staze“, a prisutnima su se sem srpske olimpijke obratili i pomoćnik gradonačelnika Grada Zaječara Milan Stanković i direktor Filijale DDOR osiguranja Dragan Milojević.

 Pomoćnik gradonačelnika Grada Zaječara Milan Stanković je izrazio veliko zadovoljstvo čitavom manifestacijom i pre svega činjenicom da je grad na Timoku bio domaćin jednog ovakvog sportskog događaja.

 „Velika zahvalnost Olimpijskom komitetu i generalnom sponzoru i svima koji su uzeli učešće u organizovanju ovog sportskog događaja u našem gradu. Takođe, velika zahvalnost i našoj Mariji, koja će sledeće godine učestvovati na Olimpijskim igrama. Ovo nije prva manifestacija koja je organizovana u saradnji sa Olimpijskim komitetom, i stoga osećamo zaista veliku i zahvalnost i obavezu da ovako nastavimo i u budućnosti. Grad Zaječar je grad sporta i uvek će podržati ovakve i slične manifestacije koje promovišu sport i zdrave stilove života“, istakao je Stanković.

 Direktor Filijale DDOR osiguranja, gospodin Dragan Milojević, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i zahvalio se svim učesnicima, koje su u ime škola primile profesorka fizičkog vaspitanja u OŠ „Desanka Maksimović“ Emina Varat Ilić i profesorka geografije u OŠ „Vladislav Petković Dis“ Emina Jakovljević.

 Marija Dostanić se pre trke obratila prisutnima i zahvalila Olimpijskom komitetu Srbije i generalnom sponzoru na pozivu da učestvuje u „DDOR Olimpijskoj stazi“ .

 „Drago mi je da vidim toliko ljudi koji su tu da podrže i učestvuju u ovom lepom događaju, koji za cilj ima promociju olimpizma i olimpijskih vrednosti. Smatram da je u današnje vreme zaista potrebno da se organizuje više ovakvih događaja koji će kroz edukaciju i fizičku aktivnost približiti građanima olimpijske vrednosti i simbole. Sport i fizička aktivnost imaju mnogo zdravstvenih dobrobiti, a „DDOR Olimpijska staza“ ujedno omogućava i kvalitetno provedeno vreme sa porodicom, prijateljima, kao i nova poznanstva“, poručila je Dostanić.

 

Narednog vikenda Кruševac će ugostiti „Olimpijsku stazu“, dok će Zaječar biti jedan od 10 centara srpskog olimpizma u periodu od 23. do 30. septembra, kada je na programu Evropska nedelja sporta, koju u gradu na Timoku zajedničkim snagama realizuju Sportski savez grada Zaječara i Olimpijski komitet Srbije, objavio je Glas sporta.

Ostavite komentar