fbpx

Poslanik EU parlamenta: Pod izgovorom jednakosti Evropa nameće antibelačku rasističku politiku

Poslanik u EU parlamentu Belgijanac Tom Vandendris kritikovao je EU nacrt izvešataja o „rasnoj pravdi, nediskriminaciji i antirasizmu“. Evroparlamentarac smatra da izveštaj sadži elemente koji podstiču antibelačku rasističku politiku.

Vandendris poslanik flamanske nacionalističke partije Vlaams Belang, rekao je za Breitbart London da nacrt izveštaja sadrži elemente institucionalizovanog rasizama, koji potiče iz levičarske ideologije te da će, po njegovom mišljenju, na kraju biti korišćen za nametanje politike koja diskriminiše etničke Evropljane.

„Sistemski ili strukturalni rasizam nije zasnovan na činjenicama, već je to marksistička teorija“, naglasio je Vandendris, on je dodao da će takva ideologija učiniti da se svaki „beli građanin ili flamanski građanin” percipira kao rasista.

Vandendris smatra da to nije borba protiv rasizma, koji deluje u svim pravcima bez obzira na boju kože žrtava, već nametanje antibelačke rasističke politike – „To nazivate ‘pozitivna’ diskriminacija, ali šta je tačno pozitivno u diskriminaciji ljudi zbog boje njihove kože? Ne možemo ovo dozvoliti.”- zaključio je EU parlamentarac.

 

 

 

Ostavite komentar