Poseta ministra Gorana Vesića Zaječaru

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji državnog puta Brusnička petlja – Brusnik i izjavio da je Zaječar najbolji primer koliko se Srbija menja.“Zaječar je najbolji primer koliko se Srbija menja i koliko para imamo. Ne samo da radimo brze pruge i saobraćajnice i auto-puteve, već radimo i lokalne puteve, odnosno rehabilitujemo regionalne puteve koji su od značaja za život ljudi“, rekao je ministar Vesić.Ministar Vesić istakao je da će ove godine u Zaječar biti uloženo skoro četiri miliona evra.

„Rehabilitovaćemo oko 12,5 kilometara puteva. Jedan od tih puteva je ovaj na kome se nalazimo Brusnička petlja – Brusnik, ali pored toga radimo i u zoni stadiona i radimo čitav niz drugih puteva“, rekao je ministar Vesić i dodao da su u toku radovi na deonici Selište, između Bora i Zaječara.

„Nastavićemo da radimo taj put i sledeće godine, jer ima još sedam do osam kilometara da se radi, kako bi i taj put bio urađen kako treba. Pored toga radimo 3,6 kilometara rehabilitaciju lokalnih puteva na teritoriji grada Zaječara i to je skoro 16 kilometara puteva koji se rade u samom Zaječaru“, rekao je ministar Vesić.U okviru Programa rehabilitacije 1.200 kilometara regionalnih pruga, predviđena je i rehabilitacija pruge od Požarevca preko Majdanpeka i Bora do Zaječara, za brzinu vozova od 120 kilometara na sat.

„Radićemo i rehabilitaciju pruge od Zaječara prema Кnjaževcu i dalje prema Nišu. Nju ćemo, takođe, elektrificirati i podići brzinu vozova na 120 kilometara na sat“, rekao je ministar Vesić i najavio da će zajedno sa Bugarskom raditi prugu ka Vidinu.

„Tako ćemo povezati dve luke, Prahovo i Vidin, što će potpuno promeniti način života ljudi ovde. Čitav ovaj deo će biti mnogo atraktivniji za investiranje, jer će Istočna Srbija osim putevima biti povezana i prugama. Na ovaj način pokazujemo da se trudimo da svako mesto u Srbiji bude bolje mesto za život, jer je jedino prava decentralizacija preduslov za razvoj turizma i lokalni biznis, kao i za dolazak novih investitora“, rekao je ministar Vesić.

Naglasio je da je to preduslov za otvaranje novih radnih mesta i poboljšanje životnog standard stanovništva,objavljeno je na portalu SNS.

 

Ostavite komentar