Pod sloganom “Pružam ruku, ne podmećem nogu” održane Sportske igre mladih u Boru

Pod sloganom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, u hali Sportskog centra održane su Sportske igre mladih. Najveća manifestacija amaterskog sporta okupila je oko 50 ekipa a preko 400 učesnika takmičilo se u četiri discipline.

Slogan ovogodišnje sezone Sportskih igara mladih ima za cilj da se ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja. Deca su imala priliku da pišu poruke, a na kraju sezone najlepše poruke, biće nagrađene. Troje najboljih, dobiće stipendijsko osiguranje od hiljadu evra.

Unošenjem baklje, simbolično je označen početak takmičenja, a ta čast pripala je rukometašici Sari Radović, kadetskoj reprezentativki u ovom sportu. Iako je Grad Bor prijatelj igara, na ovom prostoru odigrano je dosta kvalifikacionih i regionalnih turnira ali ovo je prvi put da je zapaljen plamen radosti i prijateljstva.

Sportske igre mladih, osim promovisanja sportskih aktivnosti među mladima, jača prijateljstva, deca se uče toleranciji i međusobnim poštovanjem. Na ovaj način jača se timski duh i fer plej takmičenje kroz druženje.

Svedoci smo da jedna ovakva manifestacija i dečija radost  može da bude povod za okupljanje svih nas. Moramo decu okrenuti pravim vrednostima a bavljenje sportom je jedan od načina za to. Današnji događaj pokazuje da Bor ima mladost, da Bor ima budućnost. Ja sam optimista i svi ovi ljudi ovde koji se bave sportom imaju zarad čega da budu ponosni“, istakao je zamenik gradonačelnika Milivoje Janošević.

Sari Radović, kadetska reprezentativka u rukometu imala je čast da otvori ovogodišnje Sportske igre mladih u Boru.

Počastvovana sam što sam baš ja izabrana da zvanišno otvorim manifestaciju i što su me prepoznali kao sportistkinju. Nadam se da ćemo zajedno nizati dobre rezultate“, dodala je Radović.

Ova deseta jubilarna sezona, počela je još na Svetog Savu 27. januara. Karavan je putovao kroz Srbiju, održane su ekološke radionice, takmičenje u fudbalu kao najpopularnijem sportu. Na tom putu, kroz Istočnu Srbiju karavan je izabrao Bor kao svoju narednu destinaciju i mesto gde će promovisati sportske aktivnosti.

Grad Bor i deca Bora su prijatelji igara, bilo je ovde dosta kvalifikacionih i regionalnih turnira ali ovo je prvi put da je zapaljen plamen radosti i prijateljstva. Pobednici današnjeg takmičenja plasiraće se na regionalno finale koje će biti održano 16. juna u Beogradu, dok će državno finale biti održano 10. jula u Banji Ždrelo“, istakla je Daliborka Delibašić, pr Sportskih igara mladih. Sportske igre mladih, se ove godine organizuju, u 25 gradova Srbije. Inicijator manifestacije je Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa državnim Sportskim savezom. Namera organizatora je da takmičenje preraste u mini Olimpijske igre, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar