Počela obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava

U Gradskoj kući je u toku  obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava koje se sada sprovodi elektronskim putem preko portala e-Agrara. Osim toga, poljoprivrednici će narednih dana imati mogućnost da podnesu zahtev za refakciju za gorivo, 50 dinara po litru.

    „Svako gazdinstvo da bi zadržalo aktivni status mora pre toga da izvrši obnovu tačnije promenu svoje biljne kulture i da napiše šta se trenutno nalazi na parcelama. Takođe, od danas omogućeno je i podnošenje zahteva za ostvarivanje osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji, podsticaji po hektaru iznose 18 hiljada dinara. Neophodno je da poljoprivredni proizvođači sa sobom ponesu mobilni telefon ili ličnu kartu ukoliko ulaze preko kvalifikovanog elektronskog sertifikata. Osim toga, neophodno je da ponesu jednu strukturu biljne proizvodnje i da pored nje napišu šta se trenutno nalazi na tim parcelama“, istakao je Vladimir Stanković iz Poljoprivredne savetodavne službe Negotin.

Stanković dodaje, da poljoprivredni proizvođači mogu podneti zahtev za refakciju za gorivo. Poljoprivredna gazdinstva imaju pravo na refakciju od 50 dinara po litru. Pozivaju se poljoprivredni proizvođači da to urade u što kraćem roku kako bi i ostvarili to pravo.

„Ovo je već druga godina za redom od kako Grad Bor u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom iz Negotina realizuje obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava. Obnova će trajati narednih mesec dana te se pozivaju poljoprivrednici da u navedenom roku obnove svoja gazdinstva“, istakao je Ljubiša Repedžić, član Gradskog veća, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar