„Pesmom za lek- srcem za sve“

U zaječarskom pozorištu sinoć je održana veoma uspešna humanitarna manifestacija „Pesmom za lek- srcem za sve“ , u cilju prikupljanja sredstava za Međuopštinsku organizaciju Multiple skleroze grada Zaječara- MOMS.

Ideja organizatora,  Ženske odborničke mreže grada Zaječara, Turističke organizacije grada Zaječara i Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine -Centar za kulturu „Zoran Radmilović“,  je bila da kroz pesmu, poeziju, igru i muziku, edukuju omladinu i sve ljude voljne da pomognu onima kojima je to neophodno, kao i da pruže primer drugima koji bi sutra sami bili organizatori humanitarnih dešavanja.

Sva sredstva prikupljena od prodatih ulaznica i prodajne izložba radova izloženih u foajeu pozorišta,  biće uplaćena na žiro račun MOMS-a.

Okupljene ljude dobrog srca pozdravili su Dušan Perišić, predsednik Međuopštinske organizacije Multiple skleroze grada Zaječara i dr Maja  Mledonović koja nesebično pomaže svojim pacijentima obolelim od ove opake bolesti. U bogatom kulturno-umetničkom program učestvovali su: Gradsko pevačko društvo “Stevan Mokranjac”, Dečji hor Sabornog hrama rođenja Presvete Bogorodice i hor ovog hrama, Biljana Ilić, profesori OMŠ “Stevan Mokranjac”Zaječar, Gradski folklorni ansambl “ZO-RA”, Bojana Krstić, Danijela Ružić i Ljuba Žeželj Petković.

 

Ostavite komentar