fbpx

OTKRIVAMO: Kako su Đilas i Šolak PLJAČKALI Srbiju, da bi sada NAŠ NOVAC trošili na zabavu!

Juče je poput bombe odjeknula vest da je zloglasni tajkun i vlasnik Junajted grupe Dragan Šolak kupio engleski fudbalski klub Premijer lige Sautempton za neverovatnih 100 miliona funti!

Cifra je tolika da se samo na pomen iste običnom čoveku zavrti u glavi, ali da ima i onih kojima je to prava sitnica dokazuje upravo i prijatelj Dragana Đilasa koji je olako iskeširao ovu svotu novca.
Ipak, to ne treba da čudi, odakle ovom dvojcu suma koju tako olako daju, uzimajući u obzir kako su do iste došli.

Detalji računa koje Dragan Đilas ima na Mauricijusu i Švajcarskoj

Cela šema je isplivala tokom prošle godine, crno na belo, kada je razotkrivena afera „Mauricijus“ a koja kaže da lider stranke Slobode i pravde Dragan Đilas u ovom poreskom raju, kao i na kontu u Švajcarskoj ima pozamašnu sumu!

Na računu “Dojče bank” u ovoj ostrvskoj zemlji, čiji je Đilas formalni vlasnik krajem prošle godine nalazilo se tačno 5.741.025 evra. Kompanija na koju se vodi račun je “Askanijus” (Ascanius LTD).
Drugi dokument se odnosi na račun u “Sosijete ženeral” banci u Švajcarskoj koji se vodi na “Multikom open AG”.

Tu firmu zvanično predstavlja Gojko Đilas, ali su kao potpisnici navedeni i Dragan Đilas i izvesni Šmit Paskal. U decembru prošle godine na kontu je bilo 620.147.20 evra.

Razrađena šema

Po dosadašnjim saznanjima, sve je krenulo 2014. godine kada je Đilas “Dajrekt mediju” prodao biznismenu iz Bugarske, a novac je obezbedio Šolak.

Istu tu kompaniju je gore pomenuti Bugarin preneo na kompaniju “Askanijus”, čiji je korisnik računa na Mauricijusu Dragan Đilas.

Njihov “poslovni” odnos kulminirao 2018. godine.

Naime, firma Dragana Đilasa, “Askanijus” bila je značajan deo malverzacije oko prodaje i preprodaje “Dajrekt medija”, ta firma je do 2014. bila u Đilasovom vlasništvu da bi u aprilu iste godine bila fiktivno prodata holandskoj firmi “CEE media” bugarskog biznismena Krasimira Gergova.

U ovoj transakciji se pojavljuje i Dragan Šolak, vlasnik “Junajted grupe” koji je Gergovu pozajmio 17.7 miliona za navodnu kupovinu “Dajrekt medije”.

Gergov nakon toga prenosi vlasništvo bez naknade na firmu “Askanijus” za koju je utvrđeno da je u Đilasovom vlasništvu da bi se 2018. godine ponovo pojavio Dragan Šolak, vlasnik “Junajted grupe” i sa 52 miliona evra kupio od Đilasovog “Askanijusa” famoznu Đilasovu “Dajrekt mediju”.

Ipak, prema poslednjim dokumentima, ispada da je suma mnogo veća! Naime, prema dokumentima o finansijskim izveštajima luksemburške kompanije “Junajted medija”, vidljivo je da je 4. septembra 2018. ova kompanija sklopila ugovor o kupovini 100 odsto vlasničkog udela kompanije „Dajrekt medija”, i to za iznos od 106.187.644,00 evra. Prema finansijskom izveštaju i izveštaju revizora za 2018, „Junajted medija” je platila 4. septembra, po potpisivanju ugovora, iznos od 51.399.910,00 evra. Na dan 5. oktobra uplaćeno je još 4.847.734,00 evra. Inače vlasnik kompanije „Junajted medija” iz Luksemburga je istovremeno i vlasnik SBB, gorepomenuti Dragan Šolak. Poslednju ratu, u iznosu od ravno 50.000.000,00 evra, „Junajted medija” isplaćuje 1. aprila 2019, i to se vidi u finansijskom izveštaju i revizorskom izveštaju za tu godinu. Time je transakcija završena i Dragan Đilas je po osnovu prodaje ukupno prihodovao bezmalo 144.000.000,00 evra.

Manevar

Sa strane gledano, čitava ova akvizicija u produženom trajanju je sjajan manevar u kome, umesto da plati otprilike 20 miliona evra poreza, Dragan Đilas plati 2,2 miliona. Razlika se zove utaja poreza, u kojoj je učestvovalo bar petoro ljudi – Dragan Đilas, Gojko Đilas, Dragan Šolak, Krasimir Gergov i Jadranka Drinić, koja se nalazila u menadžmentu Đilasove “Dajrekt medije”.

Podsećamo, firme Dragana Đilasa pre njegovog dolaska na vlast imale su prihod od svega 75.000evra, on je za osam godina uvećan 1000 puta. Logično je da je po silasku savlasti učinio sve da taj novac sačuva, a negovo poreklo sakrije.
Iz svega prethodno iznesenog, nema sumnje da mu je u tome velikodušno pomogao Dragan Šolak, te su zajedničkim snagama oteli novac građana Srbije koji sada koriste kako bi se zabavljali i razonodili po celom svetu. Dokle dopire njihova bahatost govori i činjenica da se nimalo ne kriju, već građanima se smeju u lice govoreći: “Verovali ste nam, a mi smo to iskoristili da napunimo džepove, provodimo se i kupujemo šta nam je volja”.

Svetski mediji, nakon kupovine FK Sautemptona, pišu da Šolak ima imovinu koja se meri u milijardama, kuću vrednu desetine miliona na Ženevskom jezeru, 100 firmi i tri privatna aviona.

Ostavite komentar